Katarína Oravská Rôzne

Mládež o mládeži: Toto budú preberať na dvojdňovej konferencii

Rada mládeže mesta Brezno organizuje 30. až 31. mája konferenciu spojenú so seminárom. Téma je Mládež – spoločnosť a aktívne (euro)občianstvo.

„Zámerom podujatia je reagovať na aktuálne výzvy v oblasti práce s mládežou a mládežníckej politiky a v rámci jednotlivých prednáškových blokov a workshopov otvoriť diskusiu v spolupráci s odborníkmi, pedagógmi a aktívnymi mladými lídrami a zástupcami mládežníckych organizácií a neformálnych skupín. Ďalšou prioritou fóra je konkretizovať nové opatrenia k zvyšovaniu občianskej gramotnosti mladých ľudí v školách, vo svojich komunitách a samosprávach,“ uviedol Marek Locek z predsedníctva Rady mládeže mesta Brezna.

Počas konferencie sa budú tiež konzultovať možnosti zapojenia štúdií o mládeži do vzdelávacích programov základných a stredných škôl. Podujatie je určené pre zástupcov profesijnej a dobrovoľníckej práce s mládežou, členov a členky študentských rád s celoslovenskou pôsobnosťou, krajské regionálne rady, mládežnícke parlamenty miest, školské žiacke samosprávy či kresťanské spoločenstvá.

Program začína v piatok 30.mája o 11.00. Dozviete sa napríklad fungujú mládežnícke organizácie a občianske iniciatívy na Slovensku. Konferencia pokračuje v sobotu 31. mája už o 8.30. Riešiť sa bude aj vytváranie mládežníckeho rozmeru komunálneho života v samosprávach či ako zástupcovia verejnej politiky venujú pozornosť problematike mladých ľudí. Súčasťou je aj sprievodný program – Námestie pre mladých (prezentácia tvorivosti žiakov a študentov Brezna a kraja), Youth Policy (výstava odbornej literatúry, publikačných výstupov a propagačných materiálov o mládeži, malý knižný veľtrh) a O Bomburovu šabľu (prezentácia výsledkov medzinárodnej súťaže kresleného humoru a satiry na tému Deti a mládež).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM