Katarína Oravská Futbal

Mladí futbaloví reprezentanti sa chystajú na sústredenie do Dubaja: Vo výberoch aj hráči Podbrezovej

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19, 17 aj 16 rokov už o pár dní odlietajú na tréningový kemp v Spojených arabských emirátoch. V nomináciách sú aj dvaja hráči z Podbrezovej.

Ilustračný obrázok k článku Mladí futbaloví reprezentanti sa chystajú na sústredenie do Dubaja: Vo výberoch aj hráči Podbrezovej
Zdroj: TASR

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov začnú prípravu na marcovú kvalifikáciu fázy Elite Round o postup na júlový finálový turnaj ME v Grécku prípravným kempom v Spojedných arabských emirátoch. Mladí Slováci v rámci sústredenia, ktoré sa uskutoční v termíne 17.-24. januára v Dubaji, odohrajú aj dve prípravné stretnutia. Súpermi zverencov trénera Milana Malatinského v Elite Round budú v marci domáce Nemecko, Česko a Írsko.

Nominácia SR „19“ na sústredenie v SAE:

brankári: Alexander Vencel (Racing Štrasburg), Juraj Semanko (1. FC Slovácko), Martin Junas (FK Senica)
obrancovia: Andrej Kadlec (MŠK Žilina), Milan Dimun (MFK Košice), Šimon Kupec (FK Dukla Banská Bystrica), David Berežný (Calcio Catania), Patrik Gilian (SK Slavia Praha), René Kotrík (FC Nitra)
stredopoliari: Martin Slaninka, Miroslav Káčer (obaja MŠK Žilina), Michal Horodník (MFK Košice), Tomáš Zázrivec (FK Dukla Banská Bystrica), Jakub Grič (MFK Zemplín Michalovce), Tomáš Galo (FO ŽP Šport Podbrezová), Martin Košťál, Dominik Ujlaky (obaja FC Spartak Trnava)
útočníci: Marek Rajník, Samuel Mráz (obaja FK Senica), Matej Lovás (MFK Ružomberok)
(zdroj: futbalsfz.sk)

Novým trénerom slovenských futbalových reprezentačných tímov do 17 a do 16 rokov sa stal Ladislav Hudec. Rozhodli o tom členovia Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (SFZ) elektronickým hlasovaním „per rollam“. V tejto funkcii nahradzuje Ladislava Pecka, ktorý prijal ponuku ŠK Slovan Bratislava. Informoval oficiálny web SFZ. Prioritnou úlohou nového kouča bude čo najlepšie pripraviť súčasnú 17-ku na turnaj 8. skupiny Elite Round (21.-26. marca v Nemecku) o postup na finálový turnaj v Bulharsku, na ktorý môže postúpiť 15 tímov. Súpermi Slovákov budú tímy usporiadajúceho Nemecka, Talianska a Ukrajiny. Súčasťou prípravy reprezentačného tímu, ktorý už má na svojom konte aj dve víťazstvá na medzinárodnom turnaji Frenz International Cup 2013 a 2014, bude aj tréningový kemp v Spojených arabských emirátoch, na ktorý odlieta pod vedením L. Hudeca už 17. januára. Hudec už na kemp v SAE aj zverejnil nomináciu. Počas pobytu v dňoch 17.-24. januára je naplánovaných osem tréningových jednotiek, dva prípravné zápasy a prísluná regenerácia.

Nominácia SR 17:

brankári: Samuel Vavrúš (AS Trenčín), Benjamín Száras (FK Senica)
obrancovia: Denis Nemček (FK Senica), Andrej Štrba (FC Spartak Trnava), Kamil Jašúrek (FC Spartak Trnava), Branislav Šušolík (MŠK Žilina), Martin Šimko (FK Dukla Banská Bystrica), Martin Macho (FC Nitra)
stredopoliari: Peter Varga (FK Senica), Filip Moďoroši (MŠK Žilina), Šimon Štefanec (MŠK Žilina), Roman Zemko (ŠK Slovan Bratislava), Daniel Filip Mašulovič (ŠK Slovan Bratislava), Samuel Dancák (MFK Košice), Marek Tešlár (FO ŽP Šport Podbrezová), Peter Kolesár (MFK Zemplín Michalovce), Filip Halgoš (AS Trenčín)
útočníci: Kevin Kele (ŠK Slovan Bratislava), Daniel Dubec (MFK Ružomberok), Ľubomír Tupta (Calcio Catania)

Čítajte tiež Futbalista Tešlár o turnaji v Malajzii: V semifinále som premenil penaltu, bolo to ako v sne

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM