Kristína Kožiaková Rôzne

Mladý spevák z Brezna zažiaril v Talente. Dočkal sa pocty od Slávika aj Bílej

Maťko Vetrák je talent na pohľadanie, čo zistili už aj porotcovia známej šou. Aké boli jeho začiatky a čo je jeho najväčším snom? Viac o sebe prezradil v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Mladý spevák z Brezna zažiaril v Talente. Dočkal sa pocty od Slávika aj Bílej
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Martin Vetrák

Martin (19) z Brezna je mladý talentovaný spevák. Dokazuje to na mnohých vystúpeniach. Študuje muzikál na konzervatóriu v Banskej Bystrici, tento rok úspešne zmaturoval a v štúdiu bude pokračovať. Na jeho úspechy sme sa ho spýtali v krátkom rozhovore

Dozvedeli sme sa, že si postúpil v súťaži Česko Slovensko má talent (ČSMT). Ako si sa tam dostal?

ČSMT už sledujem päť rokov a každý rok som sa chcel prihlásiť a vyskúšať to. Ten správny čas jednoducho nastal až teraz. Aj na kastingu sa ma Diana Mórová pýtala, prečo som neprišiel skôr. Že ten hlas, ktorý mám teraz, som mal aj pred dvoma rokmi. Asi to tak malo byť a až teraz prišiel správny čas.

Ako vyzeral taký kasting?

Na kastingu som bol celý deň. Mali sme tam byť od pol ôsmej. Od rána sa natáčali rozhovory a moje vystúpenie prišlo na rad až o 21:15. Bol to poriadne dlhý deň. Ja som vystupoval až v poslednom kole. Keď som odspieval, postavila sa mi celá sála aj porota, tak som bol z toho veľmi potešený.

Čo bude ďalej?

Z postupujúcich ešte budú vyberať jednotlivcov či skupiny do semifinále, a to už budú živé vysielania. Teraz stále čakám, ako to so mnou bude a uvidím.

Aký máš pocit? Veríš, že postúpiš?

Mám z toho dobrý pocit, porota ma pochválila a chceli aby som zaspieval ešte jednu pieseň. Dokonca ma Jaro Slávik spomenul v jednej relácii. Rozprávali sa o tom, že sa natáča ďalšia séria Česko Slovensko má talent a pýtali sa ho na talenty. Mňa spomenul ako prvého. Označil ma ako Pavarottiho z Brezna. Bol by som veľmi rád, keby som postúpil do semifinále.

Aké máš za sebou úspechy?

Dal som si predsavzatie, že každý rok chcem niečo urobiť. Nechcem ostať stáť na jednom mieste. Minulý rok som bol na celoslovenskej súťaži konzervatórií, kde som vyhral prvé miesto aj absolútneho víťaza, a tak som nechcel ani tento rok zaspať a prišla táto možnosť.

Nechcel si napríklad vyskúšať aj Superstar?

Ani nie. Na mňa je to dosť komerčné a tu v ČSMT si môžem vyberať piesne, ktoré mi sadnú a ktoré mi pasujú.

Aký žáner spievaš najradšej?

Venujem sa hlavne muzikálovému spevu, kedže ho aj študujem. Baví ma džez a mám rád napríklad aj Karola Duchoňa. Moderné piesne nespievam. Nemyslím si, že mám na to hlas a ani sa v tom necítim veľmi dobre.

Okrem koncertov a vystúpení, ktoré sme mali možnosť vidieť v Brezne a okolí, sa venuješ ešte čomu?

Často chodím spievať aj na svadby, rôzne benefičné aj vianočné koncerty a plesy.

To znamená, že pochádzaš zo speváckej rodiny?

Áno, určite. Celá moja rodina sa venuje nejakou formou hudbe. Ja som bol k tomu vedený odmalička. Nie však z donútenia. Veľmi ma to baví. Na úrade som začal spievať možno ako päťročný s mamou aj krstnou mamou. Spieval som na uvítaniach, ale potom prišla puberta a menil sa mi hlas, tak som mal chvíľku pauzu a nechcel som pred kolískou spievať.

Čo ťa baví okrem spievania?

Toto je ťažká otázka. Mne nič nenapadá. Nie je deň, kedy by som nespieval. Stále si hmkám. Takmer nešportujem, nechodím na turistiku. Hudba a spev je naozaj asi pre mňa zatiaľ všetkým a zapĺňa mi to všetok čas. Asi preto, že sme taká celá rodina. Keď sa stretneme, hneď sa hrá a dokonca mám aj kamarátov, ktorí sa venujú hudbe.

Kto je tvoj vzor?

Mojim vzorom je určite Lucka Bílá. Dokonca po odspievaní v talente mi povedala, že by si raz chcela som nou zasievať a to bola pre mňa pocta. Už dávnejšie som bol pozvaný na jej muzikál do Prahy. Mne sa veľmi páči, že vystupuje a účinkuje nielen v muzikále, ale venuje sa aj klasike a moderným veciam. Páči sa mi však aj ako človek. Je spontánna a na nič sa nehrá.

Aký je tvoj sen?

Nechcem sa opakovať, ale určite by som si chcel zaspievať s Luckou. Jedným z mojich snov je zotrvať, vyštudovať spev a venovať sa mu na 100%.

Môže vás zaujímať:

O Romanovi (21) budeme ešte počuť: Jeho talent si všimla známa speváčka, píše dokonca aj vlastné songy! VIDEO!

Brezniansky spevácky talent. Zaspievať si s ním chce aj Lucka Bílá
7
Galéria
Zdroj: Martin Vetrák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM