Samospráva

Most na Kuzmányho ulici je pre dopravu nad 3,5 tony neprejazdný. Nového sa dočkáme o rok

Dôvodom odstavenia je jeho zlý technický stav. Obmedzenie platí až do augusta budúceho roka, kedy začnú stavať nový most.

Ilustračný obrázok k článku Most na Kuzmányho ulici je pre dopravu nad 3,5 tony neprejazdný. Nového sa dočkáme o rok
Zdroj: Mesto Brezno

Most vedúci k malej železničnej stanici je pre dopravu nad 3,5 tony neprejazdný. Most cez rieku Hron postavili ešte v roku 1940. S výstavbou nového mosta začnú o rok v auguste.

Veľmi zlý stav

Stavebno-technický stav mosta vedúceho k malej železničnej stanici je havarijný, aktuálne je hodnotený stupňom VI – veľmi zlý. Od pondelka 19. augusta rozhodnutím Slovenskej správy ciest ako vlastníka mostu bola s okamžitou platnosťou obmedzená jeho nosnosť nad 3,5 tony.

Ako uviedla hovorkyňa SSC Lucia Karelová, rekonštrukciu mosta robiť nebudú, postavia nový, z operačného programu Integrovaná infraštruktúra, v rámci projektu Výstavba a zlepšenie bezpečnostných parametrov mostov a ciest I. triedy, I. etapa.

Predpokladaný termín začatia výstavby je naplánovaný na august budúceho roka a ukončenia v auguste 2021.

Odklonili dopravu nad 3,5 tony

Cestný most 72– 045 na Kuzmányho ulici ako súčasť cesty I/72 patrí v meste k najvyťaženejším, no zároveň najviac zanedbaným. Slovenská správa ciest, aby sa odľahčil a jeho technický stav nezhoršoval, nateraz odklonila dopravu nad 3,5 tony.

„K obmedzeniu dopravy sme pristúpili z dôvodu ohrozenia bezpečnosti cestnej premávky dopravy na moste, vysokej intenzity a zaťaženia dopravy, ako aj z dôvodu stanovenia zaťažiteľnosti v statickom posudku PD,“ dodala Lucia Karelová.

Toto obmedzenie sa týka aj autobusov SAD, ktoré sú tiež presmerované na obchádzkovú trasu.

Na základe umiestnenia prenosného dopravného značenia došlo k obmedzeniu parkovania na Rázusovej ulici a k zvýšeniu intenzity hlavne nákladnej dopravy cez Rázusovu ulicu.

Mesto Brezno preto žiada vodičov, aby rešpektovali prenosné dopravné značenie a venovali zvýšenú pozornosť pri vedení motorového vozidla. Zároveň žiada všetkých o toleranciu a pochopenie.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM