Katarína Oravská Kultúra

Motorky, country, lezenie, folklór či veselica: Aj taký bude prvomájový víkend

Víkend je pred nami. Ak ste sa ešte nerozhodli ako ho strávite, ponúkame pár zaujímavých tipov. Nechajte sa inšpirovať.

Ilustračný obrázok k článku Motorky, country, lezenie, folklór či veselica: Aj taký bude prvomájový víkend
Zdroj: TASR

Enduro Brezno

Počas celého víkendu sa môžete tešiť z terénnych zablatených motoriek a motorkárov. Už dnes sa totiž začínajú medzinárodné Majstrovstvá Slovenskej republiky Enduro Brezno. Program sa začína dnes o 16:00 hod. technickým preberaním motocyklov a vyvrcholí v nedeľu záverečným motokrosom. Majstrovstvá sa budú konať na Lúčkach v areáli BMT.

Country za stodolou

Pre milovníkov country je tu 22. ročník medzinárodného festivalu country hudby. Uskutoční sa túto sobotu od 10:00 hod. v skanzene vo Vydrove. Vystúpi niekoľko kapiel z celého Slovenska. Vstupné je dobrovoľné.

Otvorenie umelej lezeckej steny Veža

V Polomke vznikol nový priestor na športové vyžitie a stretávanie sa. V sobotu o 10:00 hod. tu otvárajú lezeckú stenu. Pripravené sú aj sprievodné akcie – airsoftová strelnica, airsoftové ihrisko a súťaž v lezení na voľnom lane – Jumar Challenge.

Stavanie mája – veselica na lúke

Eurosalaš v Michalovej pripravil pre svojich návštevníkov bohatý program. Pasenie oviec, ukážka výroby syrov, remeselnícky jarmok, stavanie mája a veselenie s folklórnym súborom Kráľova hoľa. To všetko a ešte viac vás čaká v sobotu od 11:00 v netradičnom slovenskom salaši.

Horehronská valaška

V Telgárte sa v nedeľu o pol druhej poobede bude konať 50. jubilejný ročník súťažnej prehliadky hudobného folklóru. V dome kultúry budú vystupovať folklórny speváci i celé skupiny z nášho okresu.

Divadlo: Štyri ročné obdobia

Štyri ročné obdobia je komédia pod režisérskou taktovkou Marty Pisárovej. Do kinosály v Pohronskej Polhore ju príde zahrať DS pri FS Brezinky z Polomky v nedeľu o 15:00 hod. Vstupné je dobrovoľné.

Kino: Z prezidentskej kuchyne

Breznianske kino Mostár bude v nedeľu o 19:30 hod. premietať snímku Z prezidentskej kuchyne. Film je založený na výnimočnom skutočnom príbehu osobnej šéfkuchárky francúzskeho prezidenta Mitteranda. Francúzska dráma je nevhodná pre divákov do 12 rokov. Vstupné je 2 €.

Fotogaléria: Brezno.sk

Tipy ako stráviť prvomájový víkend.
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM