Kristína Kožiaková Krimi

Muž (34) z nášho okresu si na záhradke pestoval 4 rastliny marihuany, vraj len pre seba: Aha čo mu hrozí! FOTO

Muž (34) z Braväcova si podľa policajnej hovorkyne zadovážil šišky konope, z ktorých si semiačka zasadil doma na záhrade. Má ka krku takýto problém.

Ilustračný obrázok k článku Muž (34) z nášho okresu si na záhradke pestoval 4 rastliny marihuany, vraj len pre seba: Aha čo mu hrozí! FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

Podľa policajnej hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej vyšetrovateľ v Brezne obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, 34-ročného muža z Braväcova. „V presne nezistenej dobe si v Českej republike zadovážil šišky konopy, z ktorých semiačka zasadil na záhrade, na dvore rodinného domu, kde ich vypestoval.“ dodáva Faltániová.

Pri domovej prehliadke(6.10.) na základe príkazu sudcu, boli zaistené štyri zelené rastliny, vysoké takmer 260 centimetrov, ktoré boli zaslané na exprtízne skúmanie. Expertíza potvrdila že ide o marihuanu.

„Z týchto rastlín bolo pripravených 7234 gramov materiálu z ktorého po vysušení by sa dalo vyrobiť niekoľko tisíc obvykle jednorazových dávok drogy“, konkretizuje hovorkyňa.

Pre spravodajský portál Brezno24 krajská policajná hovorkyňa potvrdila, že obvinený vo výpovedi uviedol, že tieto rastliny si pestoval na vlastnú spotrebu.

Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. „Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.“ dodala na záver hovorkyňa.

Toto dopestoval muž vo svojej záhrade.
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM