Krimi

Muža zo Šumiaca obvinili z prečinu krádeže, bol už viackrát trestaný

Polícia v Pohorelej obvinila 29-ročného muža zo Šumiaca z prečinu krádeže. Mladého muža obvinil z dvoch trestných činov, v minulosti bol už viackrát trestaný.

Ilustračný obrázok k článku Muža zo Šumiaca obvinili z prečinu krádeže, bol už viackrát trestaný
Zdroj: TASR

Polícia v Pohorelej obvinila 29-ročného muža zo Šumiaca z prečinu krádeže. Vo štvrtok (5.7.) v popoludňajších hodinách, bez použitia násilia z rodinného domu v obci Šumiac, ukradol peniaze a zlaté šperky. Poškodenej majiteľke spôsobil škodu odhadnutú na 1980 eur.

Vyšetrovateľ v Brezne tohto muža obvinil aj zo zločinu vydierania. Na druhý deň po krádeži, vo dvore rodinného domu v obci Šumiac, pod vplyvom alkoholu, po tom ako ho poškodená vyzvala, aby jej vrátil veci, ktoré jej deň predtým zobral, ju vydieral.

Kričal na ňu, že nech to nechá tak, že ju to bude mrzieť, aby nešla na políciu, lebo že sa jej môže niečo stať a že jej môže niekto ublížiť.

„V nedeľu (8.7.) polícia muža zadržala, po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby,“ uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Obvinený bol v minulosti už sedemkrát súdne trestaný za násilnú a majetkovú trestnú činnosť. Za tieto skutky môže byť potrestaný odňatím slobody na 2 až 10 rokov.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM