Samospráva

Na breznianskom námestí opravujú poškodené časti vozovky

Frekventovaná vozovka na severnej časti námestia ako aj pri obchodnom dome sú v jednom úseku čiastočne uzatvorené. Dôvodom je oprava poškodených častí komunikácie pre osobnú dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Na breznianskom námestí opravujú poškodené časti vozovky
Zdroj: Mesto Brezno

Renováciou uvoľnenej dlažby sa Technické služby začali zaoberať ešte v prvých mesiacoch tohto roka. Podľa slov riaditeľa Ivana Kamenského, museli čakať na začiatok výroby u dodávateľa dlažby a so samotnou opravou mohli začať v pondelok 16. apríla.

„Obnovujeme všetky časti s uvoľnenou dlažbou, aby prejazd vozidiel námestím bol bezpečný. Zatiaľ riešime opravy pri zabezpečení prejazdnosti týchto ciest, pričom rekonštrukcia je podmienená technologickým a poveternostným podmienkam,“ uviedol šéf techničiarov.

Poškodenú dlažbu nahradia asfaltom

Počas opráv, ktoré plánujú ukončiť do Dní mesta Brezno, bude podľa Ivana Kamenského nutné aj úplné uzavretie cesty. „Dôvodom je rekonštrukcia stredu vozovky, ktorú už nebude možné obchádzať motorovými vozidlami. Opravy v takomto rozsahu sú nevyhnutnosťou a po dokončení kvalitne opravená komunikácia bude slúžiť širokej verejnosti, ktorú týmto prosím o trpezlivosť.“

Ako dodala vedúca investičného odboru mestského úradu Zuzana Ďurišová, mesto tiež rieši projekciu nového povrchu vozovky na námestí. Poškodenú dlažbu v celej dĺžke, okrem parkovacích miest, chcú nahradiť asfaltom.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM