Katarína Oravská Rôzne

Na breznianskom sídlisku bude živo: Projekt dostal zelenú

Medzi dvadsaťjeden podporenými projektmi na obnovu verejného priestoru je aj brezniansky. Ten má priniesť život na naše sídlisko.

Ilustračný obrázok k článku Na breznianskom sídlisku bude živo: Projekt dostal zelenú
Zdroj: Webnoviny.sk

Nadácia Intenda v šiestom grantovom kole programu Oživujeme verejný priestor rozdelí medzi 21 mimovládnych organizácií a neformálnych skupín spolu 10 000 eur. Financie podporia nápady a úsilie mladých ľudí v rôznych krajoch Slovenska. Informoval o tom predseda správnej rady Michal Kaliňák.

Nadácia Intenda rozdeľuje finančné prostriedky na aktivity mladých ľudí a obnovu verejného priestoru naprieč celým Slovenskom. V čase uzávierky bolo doručených 64 žiadostí. Z 21 podporených projektov je aj jeden brezniansky. Ako dodal Kaliňák, hodnotiacej komisii sa páčil nápad Mareka Loceka a jeho projekt Živo na sídlisku, ktorý má priniesť život na sídlisko v Brezne. Komisia ocenila to, že sa organizátori podujali sprístupniť priestor sídliskového parku osadením lavičiek a stolov a tiež skutočnosť, že na tomto mieste plánujú obyvatelia sídliska usporadúvať kultúrne podujatia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM