Samospráva

Na breznianskych uliciach pribudnú desiatky parkovacích miest. Kde ich nájdete?

Veľa áut, málo miesta. Samospráva si tento problém uvedomuje a rovnako ako v predchádzajúcich rokoch vybuduje nové miesta na parkovanie v rôznych častiach mesta.

Ilustračný obrázok k článku Na breznianskych uliciach pribudnú desiatky parkovacích miest. Kde ich nájdete?
Zdroj: Mesto Brezno

V priebehu predchádzajúcich dvoch rokov samospráva na základe požiadaviek zo strany občanov vybudovala približne 200 nových odstavných plôch.

Pribudli na uliciach: Sekurisova, Krčulova, Fraňa Kráľa, Sládkovičova, Malinovského, Fučíkova, Švermova, Krčulova, Hradby či v rôznych častiach sídliska Mazorníkovo.

Tento krok situáciu s parkovaním čiastočne zlepšil, no žiadosti zo strany Brezňanov pribúdali aj naďalej. V nastúpenom trende chce preto mesto pokračovať aj tento rok a do konca roka vybudovať ďalších viac ako 120 miest.

Pribúdajú autá

To, že je parkovanie jeden z vážnych problémov si uvedomuje aj primátor Mesta Brezno Tomáš Abel, ktorý túto tému pravidelne otvára aj na verejných stretnutiach s občanmi: „Veľa obyvateľov vníma parkovacie miesto ako súčasť mestskej infraštruktúry, ktorú nevyhnutne potrebujú pre svoj život. Rád by som zdôraznil, že sme v našom meste za tri roky vybudovali a stále budujeme viac spevnených plôch ako kedykoľvek predtým.“

Ďalšie budú podľa jeho slov pribúdať podľa počtu obyvateľov jednotlivých lokalít a priestorových možností v okolí konkrétnych bytových domov.

S realizáciou sa začne v júni

Samotnú výstavbu spevnených plôch budú podobne ako v predchádzajúcich rokoch realizovať Technické služby Brezno. V plánovanej viac než 120-ke nových miest nájdeme 5 ks vo vnútrobloku Krčulova – Malinovského, 12 ks parkovacích miest na Sládkovičovej a ďalších 20 ks na Malinovského ulici oproti SBD Brezno.

Spevnené plochy v počte 28 ks pribudnú aj na Ulicici Fraňa Kráľa. Na dobudovanie dopravnej infraštruktúry sa môžu tešiť aj motoristi na sídlisku Mazorníkovo. Na Ulici 9. mája oproti tržnice a v lokalite pri garážach tu spoločne pribudne približne 70 nových plôch.

Okrem týchto je ešte v riešení parkovanie v blízkosti mazorníckeho kostola. K harmonogramu prác sa nám vyjadril riaditeľ breznianskych technických služieb Ivan Kamenský: „Práce na výstavbe spevnených plôch budú prebiehať podľa kapacít a ostatných činností technických služieb. Popri rýchlosti je pre nás dôležitá najmä kvalita prác, ktorú občania budú môcť oceniť aj niekoľko rokov po ich dokončení.“

Zároveň uviedol, že spevneným plochám sa začnú aktívne venovať od júna. Na záver dodávame, že finálny počet spevnených plôch sa môže oproti predpokladom jemne líšiť v závislosti od vytýčenia inžinierskych sietí a ďalších nepredvídaných okolnosti súvisiacich s procesom výstavby.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM