Katarína Oravská Rôzne

Na čo sa môžete tešiť počas Ondrejského jarmoku? Chystá sa zabíjačka, v meste bude 300 stánkov

Stánky plné rozličného tovaru. Rozvoniavajúca medovina či pečená klobása. Na 526. tradičnom Ondrejskom jarmoku sa môžeme tešiť aj na zabíjačku, ľudovú muziku a kapustnicu.

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa môžete tešiť počas Ondrejského jarmoku? Chystá sa zabíjačka, v meste bude 300 stánkov
Foto: Katarína Oravská

Už 526. ročník tradičného Ondrejského jarmoku sa bude konať od štvrtku 27. do soboty 29. novembra. Jarmok je atraktívny nielen pre jeho návštevníkov, ale aj predajcov. Ako povedala vedúca kancelária primátora Dana Kmeťová, počet žiadostí od predajcov z roka na rok stúpa. „Nestihneme vyhodnotiť jeden a už nám prichádzajú žiadosti na na sledujúci ročník. V tomto roku bolo podaných 370 žiadostí, predajných stánkov bude takmer 300,“ uviedla Kmeťová.

Stánky budú rozložené na námestí, ul. Boženy Němcovej, v časti ul. Malinovského, na ul. Švermova od pošty po Laskomerského (nie hlavná cesta). „Na južnej strane námestia budú umiestnené stánky s remeselnými výrobkami ako sú drevené, prútené výrobky, ľudové výrobky z kože, šperkárstvo, rezbárstvo do kôry stromov, technika štiepaného dreva, handrové bábiky, výrobky patchworkovou technikou, olejomaľby, obrazy, vyšívané obrusy, háčkované výrobky, drevorezba, črpáky, adventné vence, vianočné aranžmány,“ vymenovala Kmeťová.

V sobotu v parku na námestí je opäť pripravený tradičný gazdovský dvor zo zabíjačkou, kapustnicou, ľudovým spevom a tancom. „Aj keď by niekto namietal, že každý rok je rovnaký, ja tvrdím, že každý rok je iný. Atmosféra Ondrejského jarmoku ju neopakovateľná a tešia sa naň nielen domáci ale aj „cezpoľní“,“ dodala Kmeťová.

Ondrejský jarmok.
40
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM