Katarína Oravská Správy

Na dvere vám môže zaklopať štatistický úrad: Čo ho bude zaujímať?

Slovensko sa zapojilo do ďalšieho európskeho zisťovania. Medzi viac ako 350 obcami je aj Brezno. Takmer 7 700 domácnosti môže tak očakávať návštevu zo štatistického úradu. Na toto sa budú pýtať.

Ilustračný obrázok k článku Na dvere vám môže zaklopať štatistický úrad: Čo ho bude zaujímať?
Zdroj: TASR

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Európskeho zisťovania o zdraví 2014 (EHIS 2014), ktoré v týchto rokoch prebieha vo všetkých členských štátoch Európskej únie

Cieľom zisťovania EHIS je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o zdravotnom stave jej obyvateľov. Jeho realizáciou sa získava harmonizovaný zdroj údajov o zdravotnom stave, zdravotnej starostlivosti a o faktoroch ovplyvňujúcich zdravie v krajinách Spoločenstva. To umožňuje nielen analyzovanie zdravotného stavu populácie na Slovensku, ale aj medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2014 vybraných viac ako 350 obcí, medzi nimi aj mesto Brezno. Do zisťovania je zaradených takmer 7 700 domácností. Mesto o tom informuje na svojom webovom sídle. Zisťovanie sa uskutoční od júla až do konca roka.

V tomto období vybrané domácnosti v meste Brezno navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach služobným preukazom Štatistického úradu SR. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti opytovateľom poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM