Kultúra

Na festivale speváckych zborov vystúpia aj Brezňania

Spevácky zbor mesta Brezna existuje už neuveriteľných 40 rokov. O jeho umeleckom výkone sa môžete presvedčiť na IX. ročníku Zvolenského festivalu speváckych zborov.

Ilustračný obrázok k článku Na festivale speváckych zborov vystúpia aj Brezňania
Zdroj: TASR

Celkom deväť speváckych zborov, z toho dva z Českej republiky, sa predstaví na IX. ročníku Zvolenského festivalu speváckych zborov, ktorý sa začne v piatok 13. októbra a potrvá do nedele 15. októbra.

Ako informujú organizátori zo Zvolenského speváckeho zboru, podujatie od svojho začiatku propaguje zborový spev v regióne a snaží sa o rozvoj vzťahov medzi hudobnými telesami v rámci európskeho priestoru.

Festival sa začne v piatok o 18.00 h v Kongresovom centre Technickej univerzity vystúpením Zvolenského speváckeho zboru, Speváckeho zboru Súkromného gymnázia Pink Harmony vo Zvolene a Speváckeho zboru Hron z Banskej Bystrice.

Podujatie pokračuje v sobotu o 17.00 h na tom istom mieste vystúpeniami Detského speváckeho zboru Štvorlístok zo Zvolena, Speváckeho zboru mesta Nová Baňa – Cantus Monte Regis, Brněnského akademického sboru z Brna, Speváckeho zboru mesta Brezno, Smíšeného pěveckého sboru Karla Němečka z Moravského Krumlova a Zvolenského speváckeho zboru.

Festival sa končí v nedeľu o 11.30 h koncertom v Rímskokatolíckom kostole sv. Dominika na zvolenskom sídlisku Západ – vystúpia Cirkevný spevácky zbor Božského srdca Ježišovho zo Zvolena, oba hosťujúce kolektívy z ČR a usporiadateľský zbor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM