Správy Samospráva

Na Horehroní vyrastie nový cyklochodník: Už sa začalo s výstavbou

Dlhší čas si vyžiadali majetkovoprávne vyrovnania, spracovanie projektovej dokumentácie či vyjadrenia kompetentných inštitúcií.

Ilustračný obrázok k článku Na Horehroní vyrastie nový cyklochodník: Už sa začalo s výstavbou
Foto: Barbara Dallosová

Brezňania sa pripoja na cyklochodník na Čiernom Balogu, začali s jeho výstavbou na sídlisku Mazorníkovo. Cyklotrasa sa napojí v časti Vrchdolinka s trasou na hranicu Čierneho Balogu, ktorá pokračuje do Hrončianskej doliny. Informoval o tom v pondelok na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel s tým, že to dohodol so starostom Čierneho Balogu ešte v roku 2016.

Na čom sa pracuje?

Dlhší čas si vyžiadali majetkovoprávne vyrovnania, spracovanie projektovej dokumentácie či vyjadrenia kompetentných inštitúcií. „Získali sme na to dotáciu 1,6 milióna eur, bez ktorej by sme to nemohli zrealizovať. Začali sme a aktuálne sa odstraňujú staré vrstvy chodníka, kde vznikne spoločný pre peších a cyklistov v šírke troch metrov s povrchovou úpravou – dlažobnými kockami. Tento chodník bol na Mazorníku jeden z najhorších a najviac poškodených,“ konštatoval primátor.

„Mazorníkom sme začali z dôvodu, že sú tam naplánované ďalšie realizácie a investície,“ dodal Abel. Celé dielo je zazmluvnené na osem mesiacov. Mesto má spracovaný komplexný dokument pre cyklodopravu v meste s východiskom na všetky strany a s napojením na obce a ďalšie záujmové body v rámci turizmu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM