Samospráva

Na Mazorníkove sa rekonštruuje, pribudne aj samostatná trieda so spálňou

Po vlaňajšej renovácii Materskej školy na Ulici B. Němcovej v Brezne sa na rad dostala rekonštrukcia Materskej školy na Mazorníkove.

Ilustračný obrázok k článku Na Mazorníkove sa rekonštruuje, pribudne aj samostatná trieda so spálňou
8
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

V priestoroch Materskej školy na Mazorníkove (MŠ) rekonštruujú celé štvrté podlažie bez pozastavenia jej prevádzky. Ako informovala Bronislava Rybianska z odboru investícií, životného prostredia a stavebného poriadku Mestského úradu v Brezne, z tohto dôvodu s vedením základnej aj materskej školy dohodli pravidlá, aby počas stavebných prác, ktoré realizujú Lesy mesta Brezno, boli deti čo najmenej vyrušované. Napr. počas poobedňajšieho spánku sa firma venuje iba takým prácam, ktorými neruší deti hlukom.

Vznikne samostatná trieda so spálňou

Renováciou v MŠ vznikne samostatná trieda so spálňou. „V hygienických priestoroch budú vybúrané pôvodné deliace priečky tak, aby bolo možné umiestniť dostatok zariaďovacích predmetov v súlade s platnými hygienickými predpismi. Presvetlenie chodby medzi triedou a spálňou zabezpečia nové okenné otvory. Trieda pri schodisku poslúži ako spálňa pre deti z nižších podlaží a oproti nej sa bude nachádzať kabinet pre učiteľky," opísala Bronislava Rybianska. Ako dodala, pri stavebných prácach, presune materiálu a stavebnej sute sa dbá na to, aby nedošlo k poškodeniu budovy.

Ďalšia trieda

Vo všetkých priestoroch štvrtého podlažia MŠ na Mazorníkove vynovia podlahy, omietky stien a stropov, keramické obklady v hygienických priestoroch,vymenia všetky dvere a zariaďovacie predmety, ktoré napoja na nové rozvody vody a kanalizácie. Ako uviedol primátor Tomáš Abel, mesto v tejto MŠ otvorí ďalšiu triedu pre minimálne 16 detí.

„Vyhovieme tak nevybaveným žiadostiam rodičov pre našich potencionálnych škôlkarov. Všetko chceme stihnúť tak, aby sme ju vo februári sprevádzkovali. Verím, že priestory, ktoré rekonštruujeme v rámci programu obnovy škôlok v meste a vynovené prostredie poslúžia predovšetkým k radosti našich detí.“

S renováciou v ostatných MŠ začnú po vysúťažení

Mesto postupne každý rok plánuje pokračovať v renovácii aj ostatných podlaží tejto škôlky a vstupných priestorov so schodiskami. Pozitívnou správou je, že obnovy sa dočkajú aj ostatné MŠ v Brezne, a to na Nálepkovej ulici, Clementisovej ulici a na Hradbách.

„Pri škôlke na Hradbách momentálne pripravujeme podklady pre zapojenie sa do vyhlásenej výzvy na komplexnú obnovu objektu. Na Nálepkovej a Clementisovej ulici prebieha výberové konanie na dodávateľa stavebných prác. Komplexná rekonštrukcia týchto objektov bude zahŕňať zateplenie, výmenu strešnej krytiny, okien, stavebné úpravy v interiéri, vrátane nových rozvodov ZTI a EI.“

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Udalosti v Brezne v roku 2018
8
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM