Katarína Oravská Rôzne

Na Ondrejskom jarmoku je viac ako 280 stánkov: Predavači prišli aj z Maďarska, Česka a Poľska

Breznianske námestie a priľahlé ulice sa opäť zmenili na jarmočisko. Tradičný Ondrejský jarmok sa u nás koná už 525-krát.

Ilustračný obrázok k článku Na Ondrejskom jarmoku je viac ako 280 stánkov: Predavači prišli aj z Maďarska, Česka a Poľska
Zdroj: Dnes24.sk

Ondrejský jarmok potrvá do soboty. Do horehronskej metropoly opäť zavítali jarmočníci zo všetkých kútov Slovenska, ale aj z Maďarska, Českej republiky a Poľska. Potvrdila to Alena Šperková, asistentka primátora mesta Brezno.

„Vo viac ako 280 stánkoch môžu záujemcovia nájsť remeselné výrobky od drevárov, drotárov, šperkárov, tiež výrobky z prútia, keramiky, dreva, vlny, nasýtiť sa trdelníkmi, poplamúchmi, gurmánov potešia údené mäsové výrobky, syry, koreniny,“ doplnila Šperková.

V ponuke sa nachádza aj bytový textil, kožuchy, kabáty, nábytok, vianočný tovar, vianočné stromčeky, bižutéria, balóny a mnoho iného. Nechýbajú ani maľované obrazy, drevené hračky, medovina či varený punč.

Gazdovský dvoj s domácimi zvieratkami

„Bežné jarmočné špeciality obohatí v sobotu, 30.11. od 09-tej hodiny v priestoroch mestského parku tradičný gazdovský dvor, v ktorom sa bude konať zabíjačka. Súčasťou gazdovského dvora budú domáce zvieratká: krava s teliatkom, ovečky, koza… Návštevníci jarmoku si tu môžu pochutnať na zabíjačkových špecialitách a domácej kapustnici,“ priblížila Šperková.

Atmosféru jarmoku doplnia svojim kultúrnym vystúpením na ľudovú nôtu aj folklórny súbor Mostár seniori, krnohári a skupina Pančíkovci.

Foto: Mestský úrad Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM