Katarína Oravská Rôzne

Nájdite rozdiel: Brezno počas minulej a tohtoročnej zimy :)

Poľadovica, silný vietor, snehové záveje a jazyky, husté sneženie, neprejazdné horské priechody, odrezané obce od okolitého sveta. Na takúto právu zimu sme zvyknutí aj v našom regióne. Aktuálne sa to však u nás na zimu vôbec nepodobá. Súčasné počasie skôr pripomína úplne iné ročné obdobie.

Ilustračný obrázok k článku Nájdite rozdiel: Brezno počas minulej a tohtoročnej zimy :)
Foto: Katarína Oravská

Kým prechádzajúcu zimu sme tu mali kalamitu a užívali si snehovú perinu až-až, dnes to v Brezne vyzerá ako na jar. Ako-tak nám túto zimu nasnežilo na Mikuláša. Niekoľko centimetrov bielej pokrývky však dlho nevydržalo. Pri pohľade vonku môžeme vidieť opäť trávu. Opýtali sme sa vás, či vám sneh vôbec chýba, alebo naopak.

„Vianoce a celkovo prázdniny boli bez snehu trochu o ničom. Nemali také čaro. Ani čo sa týka lyžovačky, nebolo to, to práve orechové. Bol som si zalyžovať len raz,“ uviedol brezniansky stredoškolák.

„Sneh mi určite chýba. Zima je moje najobľúbenejšie obdobie v roku, Beriem to však ako to je. Nerobím z toho nejakú drámu. Myslím, že nás výdatné sneženie ešte čaká a sneh bude potom až do jari,“ povedala nám s úsmevom 26-ročná Katarína.

„Neznášam zimu. Pre mňa by už snežiť ani nemuselo. Aspoň ušetríme na kúrení. Dúfam, že už žiadne sneženie ani nepríde,“ vyjadrila sa 51-ročná nezamestnaná.

„Na horách nech je pokojne sneh, ale v meste až tak nemusí,“ myslí si 33-ročná Janka.

„Mne sneh nechýba. Aspoň nemám problém na cestách,“ povedala Beáta z Polomky.

„Chcela by som, aby bol sneh, tak ako sa na zimné mesiace patrí,“ praje si Marka z Bacúcha.

Vo fotogalérii nájdete fotky z predchádzajúcej a tej súčasnej zimy, tak porovnajte :).

Brezno počas minulej a tohtoročnej zimy
27
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM