Katarína Oravská Rôzne

Najkrajšie cesty Slovenska: Route 66 z Brezna do Vernára slávi úspech!

Slovenská Route 66 z Brezna do Vernára patrí k najkrajším cestám Slovenska. Rozhodla o tom verejnosť a odborná porota, ktorá počas leta hľadala najkrajšie úseky ciest Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie cesty Slovenska: Route 66 z Brezna do Vernára slávi úspech!
Zdroj: TASR

„Z takmer 700 tipov vzišla top desiatka,“ informoval manažér komunikácie SHELL Slovakia Petr Šindler. Do nej sa síce slovenská Route 66 z Brezna do Vernára nedostala, ale skončila tesne pod to 10, čo je pekný úspech.

Počas šiestich týždňov do ankety tejto firmy, ktorú nazvali Parádna jazda, prišlo od vodičov spolu 700 tipov na zaujímavé a pekné úseky ciest. Z nich potom odborná porota vybrala najzaujímavejšie cesty Slovenska. Na ankete úzko spolupracovali dopravní spravodajcovia Zelenej vlny Rádia a televízie Slovenska, oddelenia bezpečnosti cestnej premávky BECEP Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, Národnej diaľničnej spoločnosti a viacerí špecialisti v oblasti motorizmu a cestovného ruchu.

V top 10 aj Donovaly

Medzi top 10 zaradili hlasujúci diaľnicu D1 pod Tatrami s nádherným výhľadom na tatranské štíty, cestu cez Manínsku tiesňavu či Sorošku, Donovaly, ktoré sú asi najviac vyťaženým horským priechodom na Slovensku. Pezinská Baba, horský priechod neďaleko Bratislavy, ktorý sa tiež dostal do top desiatky, je známy pretekmi do vrchu. Okrem neho hlasujúcich najviac zaujala cesta od Hnúšte po Jelšavu, ale aj cesta okolo Spišského hradu, či úsek v obci Hodruša – Hámre a obchvat Oravského podzámku.

Desiatku dopĺňa horský priechod Huty, od Liptovskej Mary do Zuberca. Tesne pod top 10 ostali okrem našej Route 66 aj ďalšie obľúbené parádne cesty ako napr. okolie Myjavy, úsek Hrabušice – Stratená, či tunel Sitina na D2 a cesta Slobody z Podbanského cez Tatry.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM