Katarína Oravská Samospráva

Najmladší poslanec v Brezne Miroslav Fašang (28): Chcem priniesť nový vietor

Miroslav Fašang (28) uspel v komunálnych voľbách do breznianskeho parlamentu ako najmladší zo všetkých 21 poslancov. Od najstaršieho Milana Kováčika (65) je mladší o 37 rokov. V rozhovore pre náš portál prezradil, ako si predstavuje svoje poslancovanie.

Ilustračný obrázok k článku Najmladší poslanec v Brezne Miroslav Fašang (28): Chcem priniesť nový vietor
Zdroj: Dnes24.sk

Získal 572 hlasov a spolu s ďalšími dvadsiatimi kolegami zasadol do mestského parlamentu v Brezne. Miroslav Fašang (28) uspel v komunálnych voľbách pre volebný obvod č. 3, ako najmladší poslanec.

Očákávali ste pred voľbami, že môžete byť zvolený do mestského zastupiteľstva v Brezne?
Povedať, že som to očakával by bolo príliš sebavedomé, ale dúfal som. Som rád, že moje úsilie nebolo zbytočné a týmto ďakujem všetkým, ktorí vo mňa verili a dali mi vo voľbách svoj hlas.

Čím si myslíte, že ste voličov zaujali?
Predpokladám, že každý si našiel „to svoje“. Jedných zaujali vtipné obrázky typu „plážové kúpalisko“, iných opravy detských ihrísk, ktoré sme realizovali spoločne s ďalšími kandidátmi i spoluobčanmi. Niektorých zaujali aktivity ako pomoc psiemu útulku „Tuláčik“ a podpora sociálne slabších. V neposlednom rade aj netypická propagácia formou autobilboardu.

Od poslanca Milana Kováčika ste mladší o 37 rokov. Budete od neho aj od ďalších kolegov v zastupiteľstve čerpať skúsenosti?
Pokladám za prirodzené, že človek sa učí od starších a skúsenejších. Prijmem všetko čo je dobré, avšak ako mladý človek chcem priniesť „nový vietor“. Verím, že spolupráca v prospech občanov mesta, bude našim spoločným cieľom.

Aké ste mali pred voľbami priority?
Dosiahnuť úspech vo voľbách, aby som mohol reálne ovplyvniť problémy, ktoré trápia občanov nášho mesta vrátane mňa.

Ako si predstavujete svoje pôsobenie v mestskom zastupiteľstve?
Aktívne sa spolupodieľať na predkladaní návrhov, ktoré budú prispievať k zlepšeniu života v našom meste. Komunikovať s občanmi, počúvať ich podnety a návrhy, pomáhať im pri riešení problémov prostredníctvom práce v MsZ.

Prečítajte si aj: Z tejto FOTO sa ľudia na Facebooku pučia smiechom: Miro originálne bojuje za lepšie parkovisko :)

Foto: archív M. Fašang

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM