Katarína Oravská Správy

Namiesto vody smeti: Smutné obrázky bazéna vedľa plavárne

Iba chátra a chátra... Pod to, ako teraz vyzerá vonkajší bazén pred krytou plavárňou na Mazorníkove, sa podpísal zub času aj vandali. Pýchou mesta veruže nie je. Aká ho čaká budúcnosť?

Ilustračný obrázok k článku Namiesto vody smeti: Smutné obrázky bazéna vedľa plavárne
Foto: Katarína Oravská

Bazén bol postavený v 70-tych rokoch. „Pravdepodobne v roku 1977 a bol prevedený do majetku mesta zámennou zmluvou v rámci prevodu plavárne dňa 28. 9. 2007 od Banskobystrického samosprávneho kraja,“ povedala pre Brezno 24 vedúca kancelárie primátora, Dana Kmeťová. Hodnota bazénu ku dňu prevodu bola 112 337 slovenských korún, čo predstavuje 3 728, 91 eur.

Z rozprávania vyplýva, že bazén asi nikdy neplnil svoju funkciu. „Ľudia, ktorí sa pohybovali v týchto rokoch okolo výstavby plavárne hovoria o nefunkčnosti tohto bazéna,“ uviedla Kmeťová. Ako pokračovala občania, ktorí žijú za plotom ho pravidelne využívajú ako smetisko, z čoho mestu ako správcovi vyplýva povinnosť ho čistiť. „Mestská polícia zo štátnou políciou sa pravidelne striedajú pri obhliadkach plavárne a vzhľadom na poplašný systém, ktorý je namontovaný na plavárni pri vzniku poplachu pravidelne zasahujú. V prípadoch že naši zamestnanci vyhodnotia situáciu v objekte za pre nás neriešiteľnú, je privolaná mestská polícia,“ doplnila Kmeťová.

A aká bude budúcnosť bazénu? Želaním mesta je podľa slov Kmeťovej ho sprevádzkovať. „Momentálne úloha číslo jeden pre nás je tento objekt uzatvoriť a krytú plaváreň postupnými opravami zachovať pre občanov mesta Brezna v ekonomicky prijateľných podmienkach.“

Namiesto vody smeti
6
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM