Krimi

Namiesto výplaty dával žene bitku: Muž z Horehronia roky týral manželku

Takmer osem rokov dostávala žena namiesto mužovej výplaty bitku. Horehronec dvakrát do mesiaca, často opitý po výplate, bil manželku päsťou.

Ilustračný obrázok k článku Namiesto výplaty dával žene bitku: Muž z Horehronia roky týral manželku
Zdroj: TASR

Manželia z Horehronia žili spolu 36 rokov. Horehronec pravidelne napádal ženu a bil ju päsťou. Pri vyčíňaní v opitosti raz na dvore rodinného domu vytrhol manželke z ruky lopatu a udrel ju ňou do tváre, píše Nový Čas.

Žena, ktorá zo strachu pred ďalšími údermi ušla na ulicu mala podliatiny na tvári. Správanie manžela bolo nevyspytateľné. Keď mu raz manželka priniesla obed a odkašlala si, hodil tanier o stenu. Pod hrozbou zabitia ženu vyháňal z domu.

Na súde muž pripustil, že manželke ubližoval, na svoje ataky sa vraj nepamätá. „Po vytriezvení som mával výpadky pamäte,“ uviedol na pojednávaní muž, ktorý prezradil, že alkoholu holdovala aj jeho manželka a neraz s ním popíjala.

Okresný súd v Brezne poslal tyrana za mreže na šesť rokov a pridal aj ochranné protialkoholické liečenie. Horehroncovi sa verdikt súdu nepáčil a podal odvolanie. S rozsudkom nebol spokojný ani prokurátor, podľa ktorého mal byť trest najmenej 9 rokov.

Trestný senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pod vedením sudcu Jozefa Ryanta odvolanie obžalovaného aj prokurátora zamietol, informuje portál.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM