Eliška Šándorová Správy

Návštevníci breznianskej plavárne sa môžu tešiť na novinku, ktorá zahreje

Obľúbená plaváreň na Mazorníkove prechádza rekonštrukčnými zmenami. Okrem vynovených bazénových priestorov nás čaká aj príjemná novinka na zimné dni!

Ilustračný obrázok k článku Návštevníci breznianskej plavárne sa môžu tešiť na novinku, ktorá zahreje
Foto: Katarína Oravská

Naposledy prešla plaváreň rukami robotníkov vlani. Práce sa robili najmä na strope. Tohtoročné zmeny pocítia návštevníci doslova na vlastnej koži.

Od 25. septembra je plaváreň na Mazorníkove zatvorená, dôvodom je budovanie parnej sauny pre desať osôb. Mesto chce z plavárne vytvoriť plnohodnotné športovisko, prilákať najmä rodiny s deťmi a preto rozširuje aj ponuku služieb.

Zdroj: Martin Ridzoň

Namiesto šatní sauna

Priestory oddelených šatní, ako ste ich poznali, už budú minulosťou. Technické služby Brezno ich prestavajú na spoločné šatne so skrinkami pre všetkých návštevníkov. Kabínky na prezliekanie budú aj naďalej zachované v súčasnej podobe.

Súčasťou prác je aj vybudovanie kanalizácie, robotníci začali aj s prípravnými prácami spojenými s budovaním technickej miestnosti, v ktorej umiestnia vyvíjač pary.

Ako povedal Marian Brečka zo strediska miestnych komunikácií a stavieb, pokračovať budú búracími prácami, odstránia keramickú dlažbu a obklady v časti samotnej sauny. „Následne osadíme dvere spolu s oceľovou zárubňou a vybúrame priečky na oddelenie technickej miestnosti od sauny.“

Kedy otvoria?

Odstávka je odhadovaná na dva týždne. Práce neminú ani bazénové priestory. „Posilníme ich dvomi svietidlami, v rámci odstávky vymeníme elektromotor na ventilátore vzduchotechniky, tiež vodu v bazéne ako aj pieskové náplne filtrov na vodu v bazéne, ktoré vyčistíme a vydezinfikujeme.“

Ako ďalej dodal, všetko závisí na termíne dodávky technológie parnej sauny, keďže montáž nie je vhodné robiť počas prevádzky plavárne z dôvodov prašnosti a zníženia komfortu návštevníkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM