Katarína Oravská Rôzne

Návštevnosť bazénov rekordy netrhá: Môže za to počasie a ... Facebook

Horúčavy sa striedajú s prehánkami. Letná sezóna tak nie je vôbec ideálna. Deku vedľa deky ani hlavu na hlave vo vode v Podbrezovej či na Táľoch teda nenájdete. Samozrejme, môže za to počasie, ale čo vás možno prekvapí, aj sociálna sieť.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť bazénov rekordy netrhá: Môže za to počasie a ... Facebook
Zdroj: TASR

„V zime neprialo lyžiarom a dnes nepraje kúpajúcim sa,“ zhodnotil Branislav Braučok, správca Kúpaliska Podbrezová. Ako pokračoval návštevnosť je pre každodenného búrky a dážď menšia ako minulý rok v tomto čase. „K negatívnym číslam prispieva, napríklad aj Facebook, kde mládež bez overenia skutočností píše o zatvorení kúpaliska už od mája.“ Podľa neho tým škodia ľuďom, ktorí chcú pre tento región niečo robiť. Fáma mohla vzniknúť kvôli rekonštrukcii potrubia napúšťania a ohrevu. Tá však bola urobená ešte vlani na jeseň práve preto, aby mohlo kúpalisko v lete fungovať naplno.

Ako dodal Braučok na prvom mieste je u nich spokojnosť návštevníkov kúpaliska a tí podľa ohlasov spokojní sú. „Najväčšiu návštevnosť sme mali túto nedeľu 350 kúpajúcich a oddychujúcich dospelých a detí,“ uzavrel Braučok.

Ako nás informoval Ľuboš Bartošík z Hotela Partizán na Táľoch. Návštevnosť vonkajšej vodnej plochy bola približne rovnaká ako minulý rok, čo sa týka horúcich dní. „Ináč mesiac jún a júl sú zatiaľ podpriemerné,“ povedal Bartošík. Ako tiež dodal, súvisí to s upršaným letom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM