Eliška Šándorová Správy

(Ne)bezpečný internet: Preventisti učili o kyberšikane a nástrahách virtuálneho sveta

Pri príležitosti Dňa bezpečného internetu policajní preventisti realizovali aj v Banskobystrickom kraji preventívne aktivity zamerané na bezpečné používanie internetu.

Ilustračný obrázok k článku (Ne)bezpečný internet: Preventisti učili o kyberšikane a nástrahách virtuálneho sveta
Zdroj: KR PZ BB

Minulý týždeň zavítali preventisti medzi žiakov základných a stredných škôl s cieľom zvýšiť ich informovanosť pri využívaní moderných technológií.

„Počas stretnutí preventisti poukazovali na hlavné ohrozenia vo virtuálnom priestore a deti informovali o spôsoboch, ako sa pred nimi chrániť. Upozorňovali na rizikové správanie na internete a živo s deťmi diskutovali aj na tému sociálnych sietí, pričom neopomenuli ani problematiku kyberšikanovania,“ uviedla Andrea Petrovičová, preventistka KR PZ v Banskej Bystrici.

Deti mali k dispozícii pracovný list s radami a upozorneniami, pričom mali možnosť sa aj otestovať a zistiť napríklad, čo by malo obsahovať bezpečné prístupové heslo, ako si môžeme ochrániť svoje osobné údaje na internete proti zneužitiu, čo vlastne považujeme za osobné údaje.

Hravou a zrozumiteľnou formou preventisti komunikovali so žiakmi a študentmi o problematike, ktorá ich zaujíma a zohráva v ich živote čoraz dôležitejšiu rolu.

„Spoločne dospeli k poučným záverom ako sa „nezamotať“ do internetových a sociálnych sietí. V priebehu piatich dní preventisti v Banskobystrickom kraji zrealizovali 32 stretnutí so žiakmi základných a stredných škôl a o dôležité informácie sa podelili s viac ako 700 deťmi,“ doplnila Petrovičová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM