Kristína Kožiaková Rôzne

Nechajte sa inšpirovať Breznianskymi rodičmi: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste, FOTO

Či je teplo, či je zima, na prechádzku s deťmi chodia všetci rodičia. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Vybrali sme pre vás 5 miest v Brezne kde strávite so svojimi deťmi pár príjemných chvíľ.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať Breznianskymi rodičmi: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste, FOTO
Zdroj: TASR

Kyslíková dráha

Priamo na okraji Brezna sa nachádza tzv. kyslíková dráha alebo inak „chodník zdravia“. Chodník je určený pre všetky vekové kategórie, je nenáročný a preto ho s obľubou vyhľadávajú obyvatelia Brezna. Deväť stanovíšť zameraných na koordináciu, správne dýchanie a pohyb harmonizuje telo aj dušu cez spojenie pohybu a relaxácie. Počas prechádzky dráhou sa môžete na jednotlivých stanovištiach dozvedieť ako funguje správne pohybové a dychové cvičenie. Na trase dráhy nájdete niekoľko prameňov vody. „Vždy tu s deťmi naberieme druhý dych, zrelaxujeme a sme plní energie z prírody.“ Prezradila nám mamička Martina (34), ktorá chodí do lesíka pravidelne so svojimi dvomi deťmi (7,10)

Ihrisko pri Hrone

Detské ihriská sú azda najnavštevovanejším miestom, kde rodičia s deťmi pravidelne zavítajú. Nachádzajú sa na viacerých miestach v meste, no veľmi obľúbené je v posledných mesiacoch ihrisko pri Hrone, ktoré je priamo pri nábreží. „ S deťmi sem zavítame často, ja sa prechádzam s mladšou dcérkou v kočiari po promenáde a manžel sa hrá so staršou dcérkou na ihrisku.“ Veronika (26) nám opísala kde rada trávi vzácne chvíle s rodinou.

Korčuliarsky okruh a aréna

Pre všetky pohybu chtivé a športu chtivé rodinky sa v meste nájde priestor na vyžitie. „Som šťastná, že korčule chytili za srdce aj môjho syna. Korčule vytiahneme vždy ako je to len možné a podľa počasia sa rozhodneme, či zavítame na ľad do arény alebo sa pôjdeme vyhriať na slniečko a obujeme inline korčule.“ Neskrýva nadšenie Iveta (37) a dodáva: „inline-ový okruh okolo futbalového ihriska bol skvelý nápad.“

Materské centrá

V meste pôsobí niekoľko materských centier pre rodiny s deťmi, kde sa dá tráviť voľný čas. Okrem celodennej starostlivosti o detičky mnohé ponúkajú aj rôzne aktivity. Cvičenie na fit loptách pre najmenšie deti, hudobná škôlka aj tvorivá dielnička pre šikovníkov. Mamička Silvia(23) opisuje pozitíva materského centra, ktoré navštevuje už takmer 3 roky.

„Materské centrum navštevujem od 7 mesiaca tehotenstva pravidelne. Okrem pred-pôrodnej prípravy som chodila so synom cvičiť na fit – loptu a teraz sa bavíme v tvorivej dielničke. Pokiaľ je vonku škaredé počasie je to pre deti ideálny priestor."

Nábrežie Hrona

Nábrežie v Brezne je obľúbená lokalita, ktorú vyhľadávajú na prechádzky a oddych všetky vekové kategórie. Je skrášlené netradičnými lavičkami, ktoré pre Bezňanov vytvorili umelci počas lavičkového sympózia ešte v roku 2013. „Trávime tu s deťmi mnoho času, občas bicykel, potom kolobežka, neskôr kočiarik a podobne.“ Tomáš priznáva, že sú dni kedy býva na nábreží rušno.To hovorí za všetko a preto aj toto miesto bolo zaradené medzi 5-timi najobľúbenejšími miestami na relax a zábavu pre rodiny s deťmi v Brezne.

Nábrežie Hrona zdobia netradičné lavičky
14
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM