Jakub Forgács Krimi

Nekontrolovaný pád skútra pod Chopkom: V nemocnici skončili skialpinista aj záchranár

Napriek okamžitým varovným signálom skúter počas nekontrolovaného pádu narazil do skialpinistu, ktorý sa v danej lokalite nachádzal.

Ilustračný obrázok k článku Nekontrolovaný pád skútra pod Chopkom: V nemocnici skončili skialpinista aj záchranár
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

V nedeľu v podvečerných hodinách, po ukončení prevádzkovej doby lyžiarskeho strediska, došlo počas záchrannej akcie v prednej Derešskej mulde k prevráteniu skútra horských záchranárov, ktorý začal padať dolu prednou Derešskou muldou. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej facebookovej stránke.

„Napriek okamžitým varovným signálom skúter počas nekontrolovaného pádu narazil do skialpinistu, ktorý sa v danej lokalite nachádzal,“ píše sa na stránke HZS:

„Skialpinista utrpel viaceré poranenia, okamžite mu bola poskytnutá neodkladná prvá pomoc a bol transportovaný do nemocničného zariadenia. Dve uviaznuté skialpinistky, po ktoré horskí záchranári išli, boli nájdené a odprevadené do bezpečia,“ uviedli horskí záchranári.

„Do nemocnice bol následne transportovaný aj horský záchranár, ktorý riadil skúter,“ píše sa ďalej s tým, že na miesto nehody boli povolaní príslušníci Policajného zboru SR a BOJ a príčina nehody je v štádiu vyšetrovania.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM