Jakub Forgács Správy

Nepríjemné správy o koronavíruse: BBSK až s desiatkou nových prípadov

Počet pozitívne testovaných ľudí s novým koronavírusom značne stúpol. Medzi nakazenými je aj niekoľko žien a mužov z Banskobystrického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemné správy o koronavíruse: BBSK až s desiatkou nových prípadov
Zdroj: TASR

Počas štvrtka (18. 6.) pribudlo na Slovensku 14 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko má 1576 prípadov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na stránke covid-19.nczisk.sk.

BBSK s 10 prípadmi

Až desať nových prípadov pribudlo vo štvrtok v Banskobystrickom kraji. Ako sa uvádza na webe, medzi nakazenými sú tri ženy a päť mužov z Revúckeho okresu a žena a muž z okresu Rimavská Sobota.

Doposiaľ sa vykonalo celkovo 200 373 testov, počas štvrtka sa ich spravilo 806. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1447 ľudí, za štvrtok pribudli štyria vyliečení pacienti.

Pozitívne správy

Hospitalizovaných je 20 osôb, z toho v jednom prípade ide o človeka s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti ani na pľúcnej ventilácii nie je nikto.

Na Slovensku počas štvrtka nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je 28.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM