Kristína Kožiaková Kultúra

Netradičné folk-etno zoskupenie z Horehronia. Čo čaká Buchajtramku najbližšie?

Zoskupenie Buchajtramka funguje spolu približne štyri roky. S vystúpeniami sa akoby roztrhlo vrece. Čo majú nové a kam sa chystajú?

Ilustračný obrázok k článku Netradičné folk-etno zoskupenie z Horehronia. Čo čaká Buchajtramku najbližšie?
Foto: Stanislav Spáč

Horehronské zoskupenie Buchajtramka funguje spolu približne 4 roky. Svojim jedinečným štýlom zaujali množstvo organizátorov podujatí, a tak sa z vystúpeniami akoby roztrhlo vrece. Majú za sebou náročný polrok, a tak sa jednotliví členovia z dvanásť člennej formácie tešia na leto a oddych.

Buchajtramka aj so súborom Mostár odštartovali Breznianske kultúrne leto priamo na námestí a veru zo stoličiek zodvihli množstvo divákov.

Ako nám prezradila Terezka Falťanová, jedna z členiek Buchajtramky a speváckej skupiny Kačurienky, všetci sa už tešia na leto a zaslúžený oddych s rodinami. „Cez leto nebudeme veľmi hrávať. Nie preto, že by sme nemali ponuky, ale mali sme toho naozaj veľa a každý z nás má ešte nejaké iné aktivity prípadne rodinky. My speváčky, ako skupina Kačurienky, sa momentálne chystáme aj na vystúpenie do Ruska, kde sme boli pozvané.“

Buchajtramka sa venuje hlavne úprave ľudových piesní. Myšlienka na vlastný album je stále aktuálna. „Samozrejme chystáme vydanie vlastného CD, ale z časových dôvodov sa nám to zatiaľ nepodarilo,“ dodala Terezka a prezradila, že je možné, že sa už po lete dostanú aj k nahratiu vlastného záznamu.

Pozrite si foto a z otvorenia Breznianskeho kultúrneho leta s Buchajtramkou v našej galérii

Môže vás zaujímať:

Jeden klik a 10 akcií máte ako na dlani. Čo sa chystá cez týždeň v Brezne a okolí?

FOTO: Breznianska nemocnica ožila farbami. Detské oddelenie ako rozprávková krajina

Buchajtramka a otvorenie Breznianskeho kultúrneho leta
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM