Katarína Oravská Krimi

Nevšedný zásah mestskej polície: Upratovačka našla na WC hada!

Zvieratá. Milé, zlaté a oddané tvory. Niektoré sa však z času na čas ocitnú na verejných priestranstvách, či doslova na nesprávnom mieste. Potom prichádzajú na rad mestskí policajti. Breznianski muži zákona museli pri odchyte zvierat riešiť aj takýto kuriózny prípad.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný zásah mestskej polície: Upratovačka našla na WC hada!
Zdroj: TASR

Činnosť mestských policajtov je vskutku rôznorodá. Okrem klasických policajných činností majú na konte aj zvieracie zásahy. Príslušníci breznianskej Mestskej polície pomáhajú občanom aj pri odchyte túlavých zvierať, či už domácich alebo žijúcich vo voľnej prírode.

Ako prezradil náčelník Mestskej polície Brezno Peter Pančík, v prvom polroku tohto roka za asistencie veterinárnych lekárov odchytili štyroch túlavých psov, ktoré boli nebezpečné. „Príslušníci MsP odchytili päť kusov psov, u ktorých sa podarilo zistiť majiteľa. Tri psy boli umiestnené v OZ Tuláčik,“ povedal Pančík. Ako pokračoval prácu im sťažuje najmä to, že v meste nie je zriadená karanténna stanica alebo útulok pre odchytené zvieratá. Preto sa ani navykonáva preventívny odchyt túlavých zvierat. „Rieši sa odchyt len tých zvierat, ktoré bezprostredne ohrozujú zdravie a život obyvateľov mesta,“ dodal Pančík.

Náčelník breznianskych mužov zákona si zaspomínal aj na kuriózny prípad zo zvieracej ríše. Mestská polícia ho riešila asi pred rokom a pol. „Po výstave plazov v dome kultúry na druhý deň po ukončení výstavy našla upratovačka hada na WC a volali MsP na jeho odchyt. Museli sme zistiť osobu, ktorá sa zaoberá chovom plazov, ktorá potom hada odchytila,“ prezradil Pančík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM