Katarína Oravská Rôzne

Nezvyčajná požiadavka na dovolenku: Z takejto im v breznianskej cestovke padla sánka, ale...

Dovolenka. Niektorí si týždňové vylihovanie na pláži a nič nerobenie ani nevedia predstaviť. Radšej sa vydajú za dobrodružstvom. Nezvyčajné požiadavky na cestovky majú aj Brezňania.

Ilustračný obrázok k článku Nezvyčajná požiadavka na dovolenku: Z takejto im v breznianskej cestovke padla sánka, ale...
Zdroj: TASR

Chorvátsko, Bulharsko, Turecko, to sú obľúbené dovolenkové destinácie Brezňanov podľa cestovných agentúr. Nie každý je však na ničnerobenie a len také leňošenie pri mori. Okrem toho, že niektorí klienti chodia do cestoviek s vidinou nejakej exotiky, nájdu sa aj takí, ktorých požiadavky na dovolenku cestovky doslova zaskočia.

Troch breznianskych cestovných agentúr sme sa pýtali, či sa už stretli s nezvyčajnou požiadavkou na dovolenku od zákazníka. Dve priznali, že sú na trhu krátko, a tak sa s tým ešte nestretli. „Samozrejme,“ znela odpoveď Anny Buzgovej z CA Kono. Takú zažila dokonca len nedávno.

„Napríklad požiadavka poznávanie Rumunska – po stopách Draculu,“ pousmeje sa Buzgová.

Svojim klientom, ale rozhodne nepovedala nie, ako priznala na túto dovolenku ešte len majú ísť, a to na jeseň. A hoci ju požiadavka zaskočila, pustila sa do roboty. „Pátram, pátram, pátram až sa dopátram, ako je to možné, ako riešiť dopravu, ako riešiť ubytovanie a kde zohnať takého delegáta, ktorý by mal znalosti a vedel aj rumunský jazyk aj náš jazyk,“ vysvetlila Buzgová. Ako dodala, je to ťažké a stále na tejto požiadavke svojich klientov pracuje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM