Katarína Oravská Rôzne

Niekomu už zjavne došla trpezlivosť: Psíčkarom na Mazorníku nechal takýto tvrdý odkaz!

Niekomu už zjavne došla trpezlivosť. Svedčí o tom tvrdý odkaz. Adresovaný je psíčkarom.

Ilustračný obrázok k článku Niekomu už zjavne došla trpezlivosť: Psíčkarom na Mazorníku nechal takýto tvrdý odkaz!
Foto: Katarína Oravská

Niekto sa už zjavne nemohol pozerať na výkaly v bezprostrednom okolí obydlí. Na vchodoch panelákov na sídlisku Mazorník sa tak objavil tvrdí odkaz nezodpovedným psíčkarom. Nechávať venčiť psa v blízkosti vchodov, garáží či na chodníkoch je podľa anonyma prejavom nekultúrnosti a absolútnej arogancie, pričom psími výkalmi takto obklopujú vlastné obydlie.

„Okolo vchodu chodia ľudia, deti (možno aj vaše)… ak vám je milé nosiť si h**** na topánke do bytu, venčite si psa rovno vo vlastnej obývačke a neobťažujte tým ostatných susedov,“ uvádza sa tiež v odkaze. Celý odkaz nájdete v našej fotogalérii!

Ako nám potvrdil zástupca náčelníka Mestskej polície Brezno Ján Zemina, takého priestupky evidujú. „Mestská polícia vykonáva kontroly psíčkarov a nezodpovedných majiteľov rieši na základe Všeobecno-záväzného nariadenia mesta Brezno o verejnom poriadku na území mesta Brezna,“ objasnil Zemina.

Za tieto priestupky môžu breznianski muži zákona udeliť pokutu do výšky 33 eur. Anonym v odkaze spomína aj fotodokumentáciu, ktorá má podľa neho mestskej polícii postačiť, pýtali sme sa preto aj na to.

„Keď príde občan osobne na MsP a donesie fotodokumentáciu, operačný policajt vyhodnotí či sa fotodokumentácia dá použiť ako materiál na objasnenie priestupku. Následne spíše záznam o podaní oznámenia o priestupku a vo veci sa začne konať,“ vysvetlil Zemina.

Foto: ilustračné

Tvrdý odkaz nezodpovedným psíčkarom
4
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Stačí urobiť pár krokov a určite na ne natrafíte
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM