Jakub Forgács Správy Samospráva

Niektorých Brezňanov nahnevalo zatvorenie detských ihrísk: Takto reaguje primátor

Mesto sa podľa slov primátora snaží v tejto situácii pomáhať nemocnici, najviac rizikovej skupine obyvateľov a robí viaceré opatrenia, ktoré majú zlepšiť situáciu nad rozsah toho čo urobí štát.

Ilustračný obrázok k článku Niektorých Brezňanov nahnevalo zatvorenie detských ihrísk: Takto reaguje primátor
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Niektorých nahnevala informácia, že v Brezne uzatvorili detské ihriská. „Vôbec ma to neteší a tiež sa mi ťažko vysvetľovalo našim deťom, že popri prechádzke sa nemôžu hrať na detskom ihrisku,“ uviedol na svojom facebookovom profile primátor Brezna Tomáš Abel.

„Mesto sa snaží v tejto situácii pomáhať nemocnici, najviac rizikovej skupine obyvateľov a robí viaceré opatrenia, ktoré majú zlepšiť situáciu nad rozsah toho čo urobí štát,“ napísal primátor.

„Komunikujem s lekármi a RÚVZ a ani zďaleka nie je situácia ideálna. Situácia je u nás stále zlá o čom svedčí preplnené Covid oddelenie v našej nemocnici a nutnosť prevážať pacientov do iných nemocníc, ak je to potrebne,“ pokračoval a upozornil na to, že ak sa aj ochorenie nedotýka niekoho vo vašom okolí, neznamená, že tu ochorenie nie je.

„Na ihriskách sa združuje veľké množstvo ľudí a nie je tu možné zabezpečiť bezpečné prostredie. Nie sme zďaleka jediný a obdobne opatrenia majú aj ďalšie mestá. Prosím vás o trpezlivosť,“ dodal Abel so slovami, že akonáhle to situácia dovolí, detské ihriská s radosťou otvoria.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM