Jakub Forgács Správy

Nové čísla za Banskobystrický kraj: V ktorých OKRESOCH pribudli pozitívni?

Koronavírus odhalili PCR testami v ďalších desiatkach prípadov. Aké prírastky boli zaznamenané v Banskobystrickom kraji?

Ilustračný obrázok k článku Nové čísla za Banskobystrický kraj: V ktorých OKRESOCH pribudli pozitívni?
Zdroj: TASR/DPA

Na Slovensku za nedeľu pribudlo 54 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 101 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Včera bolo ukončených 1 439 RT-PCR vyšetrení, podiel pozitívnych je 4,17,percenta a 6 877 antigénnych testov, pozitívnych je 1,47 percenta. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o tom informovalo v pondelok na svojej webovej stránke.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 403 564 za predchádzajúci deň pribudlo 192 očkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 2 208 305 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 280 ľudí,“ uviedol rezort.

V 3 okresoch

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Košickom kraji (14), nasledujú Bratislavský kraj (13), Žilinský (9), Banskobystrický (7), Nitriansky (4), Prešovský (4) a Trenčiansky (3). „Je medzi nimi 30 mužov a 24 žien,“ upresnil rezort.

Národné centrum zdravotníckych informácií upresnilo, že nové prípady v kraji pribudli v okresoch Krupina (4), Žarnovica (2) a Zvolen (1).

Nulu PCR pozitívnych okresov tak majú okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš a Žiar nad Hronom.

Ďalšie aktuálne správy

Drvivá väčšina nezaočkovaných

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 177 pacientov. Potvrdené ochorenie má 143 ľudí, pričom plne zaočkovaných bolo 11,33 percent z nich. „Na JIS sú 23 pacienti a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 14 osôb,“ upresnil rezort.

Ako dodalo MZ SR, počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o dve osoby. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 560 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 458.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálny Covid automat.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Nový Covid automat od 16. augusta
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM