Katarína Oravská Samospráva

Nové rozloženie síl breznianskeho zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, iní stavili na podporu politických strán. Pozrite, ako si Brezňania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl breznianskeho zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?
Foto: Katarína Oravská

V sobotu sme si okrem primátora vybrali aj 21 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi 92 kandidátmi sa objavovali nominanti viacerých politických strán, veľkú časť ale tvorili nezávislí kandidáti. Výsledok volieb tento pomer iba potvrdil.

V rukách nezávislých

Mnohí voliči tvrdia, že v komunálkach volia najmä osobnosti a že politické strany nemajú zásadný vplyv na vývoj v meste. Isté ale je, že takto bude vyzerať v nasledujúcom volebnom období vedenie mesta. Brezňania si zvolili za primátora Tomáša Abela, ktorý išiel do volebného boja práve ako nezávislý kandidát. A do breznianskeho zastupiteľstva sadne ešte niekoľko ľudí, za ktorými nestoja strany. Z 21-členného zastupiteľstva získalo mandát 16 nezávislých kandidátov.

Medzi stranami vedú smeráci

Stranou, s ktorej podporou sa do zastupiteľstva prebojovalo najviac kandidátov je SMER-SD. V breznianskom zastupiteľstve budú sedieť traja jej nominantov. Po jednom zástupcovi má SIEŤ a SaS.

Nezávislí poslanci: Andrej Barančok, Eva Wolframová, Milan Hašan, Vladimír Kvačkaj, Milan Kováčik, Petra Dzurmanová, Milan Palovčík, Ján Maruškin, Iveta Ledňová, Milan Macuľa, Daniel Struhár, Eva Skačanová, Jozef Tokár, Vladimír Strmeň, Miroslav Fašang, Martin Ridzoň

SMER-SD: Ján Račák, Jaroslav Demian, Erik Richter

SIEŤ: Ján Králik

SaS: Mária Majerčíková

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM