Rôzne Správy

Novinkou tohtoročných trhov bude tzv. jablkové oné

Štvrtý ročník Vianočných trhov, ale aj tradičný silvestrovský koncert na námestí s polnočným ohňostrojom ešte čaká na návštevníkov Brezna počas blížiacich sa sviatočných dní.

Ilustračný obrázok k článku Novinkou tohtoročných trhov bude tzv. jablkové oné
Zdroj: TASR

Štvrtý ročník Vianočných trhov sa už blíži. Už od pondelka 18. decembra do piatka 22. decembra bude na breznianskom námestí pravá sviatočná atmosféra.

Jablkové oné

Pri nákupoch tradičného vianočného tovaru, výrobkov z dreva, prútia, ovčej vlny, včelích produktov, vianočných ozdôb, maľovaných dekorácií či detského textilu si budete môcť pochutnať na medovníkoch, punči, medovine, údených výrobkoch, varenom víne či trdelníkoch.

Novinkou tohtoročných trhov bude tzv. jablkové oné, inými slovami horúci nápoj z jablkového muštu.

O zábavu sa v prvých dňoch trhov postarajú Veselí chlapci z Horehronia, Ženské spevácke trio Nezábudky a rovnako aj seniori z denného centra Prameň. Po zvyšok týždňa budú nakupujúcim pripomínať sviatočnú atmosféru vianočné koledy.

Koncoročná zábava ako sa patrí

K zapaľovaniu tretej sviečky na adventnom venci okolo fontány počas poslednej nedele pred Štedrým dňom zaspieva Spevácky zbor mesta Brezna a nebude chýbať ani primátorský čaj spojený s dobročinnou zbierkou. Výťažok z nej tentokrát poputuje na pomoc 9-ročnému Samkovi Košíkovi, ktorý od narodenia trpí detskou mozgovou obrnou.

V mestskom dome kultúry je v sobotu 16. decembra pripravené tradičné vianočné vystúpenie folklórneho súboru Mostár s názvom Pokoj vám a na Štefana zas odohrajú svoju najnovšie naštudovanú hru Spálená večera herci z Divadelného súboru Jána Chalupku.

Zábava napokon vygraduje v posledné hodiny starého roka. Na Silvestra sa totiž návštevníkom na hlavnom pódiu predstaví hudobná skupina ABBA Revival z Košíc, ktorá na svojich koncertoch naživo a verne imituje legendárnu štvoricu zo Švédska.

Rok v metropole Horehronia uzavrie tradičný polnočný ohňostroj spojený s novoročným príhovorom primátora. Príďte a spríjemnite si koniec roka s nami. Všetci ste srdečne vítaní.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM