Katarína Oravská Samospráva

Novinky na breznianskej radnici: Abel si vybral druhého viceprimátora! FOTO

Personálne zmeny na mestskom úrade pokračujú. Primátor si svojho zástupcu vybral ešte koncom minulého roka. Na nedávnom zastupiteľstve však oznámil, že viceprimátori budú dvaja!

Ilustračný obrázok k článku Novinky na breznianskej radnici: Abel si vybral druhého viceprimátora! FOTO
Foto: Katarína Oravská

Ešte v decembri minulého roka si brezniansky primátor ako svojho zástupcu vybral mestského poslanca Jána Králika, kandidáta za stranu SIEŤ. „Zastupovanie primátora pod mojim vedením nebude iba kozmetickou, resp. reprezentatívnou funkciou tak ako to bolo v Brezne doteraz,“ povedal nám vtedy Abel.

Poslancom však na februárovom mestskom zastupiteľstve oznámil, že ustanovil aj svojho druhého zástupcu. Tým sa stala mestská poslankyňa Petra Dzurmanová, nezávislá kandidátka.

„Zástupcovia primátora boli poverení zastupovaním nielen v neprítomnosti primátora mesta, ale zastupovaním aj v jeho prítomnosti,“ uviedol Abel.

Viceprimátori budú časť výkonu funkcie vykonávať priamo na mestskom úrade, kde im bude zriadená kancelária. Každý z nich má vymedzený popis pôsobnosti.

Kým hlavnou oblasťou Králika je podľa oficiálneho webu mesta regionálny rozvoj a životné prostredie, Dzurmanová zastupuje primátora v sociálnej a zdravotnej oblasti. Okrem toho má napríklad na starosti rozvíjanie partnerskej spolupráce, podieľanie sa na získavaní financií pre potreby mesta, vybavovanie žiadostí občanov či pripomienkovanie všeobecne záväzných noriem.

Čítajte aj Personálne zmeny v meste: Mestský úrad má nového prednostu

Primátor má rovno dvoch zástupcov
2
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM