Katarína Oravská Samospráva

Nový riaditeľ technických služieb Lukáč (30): Chystá audit, mesto chce oživiť farbami VIDEO

Technické služby bude viesť Ján Lukáč (30). Na pozíciu si trúfa. Do mesta chce priniesť viac farby a plánuje aj zmenu vo vozovom a technickom parku. Avizoval tiež audit.

Ilustračný obrázok k článku Nový riaditeľ technických služieb Lukáč (30): Chystá audit, mesto chce oživiť farbami VIDEO
Foto: Katarína Oravská

Breznianski poslanci vymenovali za nové riaditeľa technických služieb Jána Lukáča (30). Predošlého riaditeľa odvolali ešte v apríli. Ide o súčasť zmien v rámci všetkých príspevkových organizácií v meste.

Ako uviedol brezniansky primátor Tomáš Abel, do výberové konania sa prihlásili piati uchádzači, ale zúčastnili sa ho len štyria, keďže jeden nesplnil podmienky. „V prvom rade sme zvažovali reálne skúsenosti so stavebnou činnosťou, s krajinárstvom a záhradkárstvom,“ uviedol Abel.

Z výberka vzišiel Ján Lukáč (30), ktorý v rámci svojej praxe pôsobil ako konzultant informačných systémov špecializácia financie a obchod, obchodný manažér, asistent obchodného riaditeľa, neskôr zástupca vedúceho oddelenia predaja a marketingu. Taktiež bol jedným zo zakladateľom firmy, ktorá sa zaoberá realizáciou okrasných záhrad a stavebnou činnosťou. V nej pôsobí ako spoločník a konateľ, ale ukončí tu svoju činnosť po nástupe do funkcie riaditeľa. Vo svojich profesiách riadiť tím do 30 ľudí. Na post riaditeľa, ako povedal, si trúfa a predstavil aj pár vízií.

„V prvom rade, čo vidím ako kritické je dosť nešťastný vozový a technický park, to je prvá vec, ktorú by som chcel zmeniť. Je tu dosť ľudí, ale nemajú s čím pracovať. Ďalej by som chcel spraviť interný audit procesov aj technologických postupov, ako čo funguje, na základe toho zvolíme postup ako skvalitniť služby pre občanov,“ uviedol Lukáč.

Do mesta by tiež chcel priniesť viac farby, lebo je podľa neho ponúré a pamätá si zo svojho detstva ako kvetnaté aj v porovnaní s inými mestami. To sú čiastkové ciele. Medzi väčšie patrí napríklad funkčná kompostáreň.

V rámci podnikateľskej činnosti, ktorú majú technické služby vykonávať a tak na seba zarábať, ako štandard vidí výkopové, stavebné práce, budovanie chodníkov, ciest či oplotenia, taktiež krajinárske úpravy či kosenie. Za menovanie Lukáča hlasovalo 16 z 18 prítomných poslancov, dvaja sa zdržali.

Novým riaditeľom technických služieb je Ján Lukáč (30)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM