Samospráva

Nový riaditeľ Technických služieb: Priority sa budú meniť s ročnými obdobiami

Technické služby Brezno majú nového riaditeľa. Stal sa ním Ivan Kamenský, ktorého po úspešnom absolvovaní výberového konania poslanci na decembrovom zastupiteľstve menovali do funkcie.

Ilustračný obrázok k článku Nový riaditeľ Technických služieb: Priority sa budú meniť s ročnými obdobiami
Zdroj: Mesto Brezno

Kam chce organizáciu nasmerovať a aké sú jeho priority nového šéfa?

Na svojom bývalom pracovisku (Stavebné bytové družstvo) ste pôsobili ako vedúci technického úseku, takže s prácou s ľuďmi máte bohaté skúsenosti. Ako ich chcete zužitkovať v pozícii riaditeľa Technických služieb Brezno?

Práca s ľuďmi je náročná a zložitá, ale aj krásna a rôznorodá. Pri kontakte s ľuďmi, či už zamestnancami alebo obyvateľmi mesta, sa snažím s nimi jednať tak, ako by som ja chcel, aby sa jednalo so mnou. Nie vždy sa mi to podarí, ale slušnosť a úcta v každodennom jednaní musí byť samozrejmosťou každého z nás… a snaha nájsť riešenie daného problému. A potom dôsledná kontrola plnenia zadaných úloh.

Stihli ste sa už oboznámiť s problematikou Technických služieb?

Technické služby zabezpečujú širokú paletu služieb pre každodenný život občanov mesta Brezno. Denne ma ľudia zastavujú so svojimi otázkami a podnetmi. Na niektoré viem odpovedať k ich spokojnosti, ale stále sa nájdu aj také, ku ktorým si pýtam „oddychový čas“ a odpoviem po naštudovaní daného problému.

Aké sú ich najčastejšie otázky?

Najviac otázok je k realizácii výrubu drevín v okolí ich bytového domu a k odstraňovaniu výtlkov a realizácii nových asfaltových kobercov na chodníkoch a cestách.

Čo bude vašou prioritou počas vedenia mestskej príspevkovej organizácie?

Najskôr to bude pozametanie mesta, keďže vplyvom striedania odmäku a nočných mrazov sme vysypali posypového materiálu skoro ako za dve zimy. Neskôr vysadenie kvetov, ktorých bude asi najviac za posledných päť rokov, a potom úprava a kosenie trávnatých plôch v celom meste. Priority sa budú meniť s ročnými obdobiami.

Pomerne veľa odborných prác dokážu Technické služby realizovať aj vo vlastnej réžii. Do ktorých projektov sa chcete pustiť čo najskôr?

Tento rok Technické služby vybudujú štyri stojiská komunálneho odpadu, po dve na uliciach ČSA a Dr. Clementisa, a šesť spevnených plôch pre parkovanie motorových vozidiel na uliciach Fraňa Kráľa, ČSA, 9. mája a Malinovského. Hneď po ustúpení mrazov sa pustíme do opravy výtlkov, ktorých po tejto zime máme viac než dosť. S použitím novozakúpených infražiaričov sa zvýši kvalita vykonanej opravy a podstatne predĺži životnosť opravovaných častí.

Plánujete aj ďalšie investície do modernizácie techniky?

Je pravda, že sa obzerám po novej technike, ktorá by zefektívnila činnosť Technických služieb. Najbližšie a najreálnejšie by to mohol byť vysávač trávy a lístia so samostatným benzínovým motorom, ktorý je možné zavesiť na bočnicu ľubovoľného nákladného automobilu. Sám závozník potom nahradí štyroch až šiestich pracovníkov.

Čo považujete za najväčší problém Technických služieb a ako ho chcete riešiť?

Budovy Technických služieb sú umiestnené skoro v centre mesta. Už viac rokov sa pracuje s myšlienkou uvoľnenia týchto priestorov a hľadá sa vhodný objekt. Z tohto dôvodu sa nerealizovala modernizácia a obnova zdrojov tepla. V spolupráci s vedením mesta budeme hľadať reálne možnosti zmeny umiestnenia Technických služieb a okamžité riešenia pre výmenu najporuchovejších zdrojov tepla v terajšom objekte.

Plánujete robiť organizačné alebo personálne zmeny?

Personálne zmeny a optimalizácia pracovných činností prebehla na Technických službách po nástupe predchádzajúceho riaditeľa Jána Lukáča. S plnením nových úloh a s pribúdajúcou technikou budeme sledovať a prehodnocovať rozsah činností na jednotlivých pracovných pozíciách k čo najoptimálnejšiemu využívaniu pracovného času. Od 1. marca 2018 došlo k organizačnej zmene a odbor kultúry a športu z Mestského úradu Brezno prešiel do organizačnej štruktúry Technických služieb.

Z akého dôvodu?

Organizačná zmena bola realizovaná v záujme zvýšenia kvality riadenia organizačných a výkonných zložiek pri príprave a zabezpečovaní kultúrnych a športových podujatí.

Čo to znamená? Zjednoduší sa tým systém príprav akcií organizovaných mestom?

Ľudia, ktorí pripravujú kultúrne a športové akcie po organizačnej a programovej stránke, sú v jednej budove s tými, ktorí pripravujú technické zabezpečenie. A nielen to, oni ich priamo riadia. Verím, že sa to prejaví na kvalite pripravovaných akcií, bez prestojov a oneskorení v ich samotnom priebehu.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM