Katarína Oravská Rôzne

Nový trend z Facebooku dorazil už aj k nám: Brezňania sa nahrávajú ako exnú pivo a vyzývajú ďalších

Aj vás už vyzval niekto z priateľov, aby ste sa natočili pri exnutí piva? Trend na Facebooku v podobe výziev totiž zasiahol aj Brezno. Avšak pozor!

Ilustračný obrázok k článku Nový trend z Facebooku dorazil už aj k nám: Brezňania sa nahrávajú ako exnú pivo a vyzývajú ďalších
Zdroj: Webnoviny.sk

V Brezne sa po Facebooku šíria výzvy predovšetkým na exnutie piva. Ide o toto: Exni pol litra piva, natoč sa pri tom, hoď to na sociálnu sieť a nominuj ďalších troch priateľov. Ak to do 24 hodín nesplníš, dlhuješ mi basu piva.

Zopár Brezňanov už podobnú výzvu prijalo, videá sa šíria. „Nominovala ma kamarátka a dobrá výzva sa predsa neodmieta,“ prezradil Rado (25). „Prijal som túto výzvu, pretože som za každú srandu a ľúbim pivo. Ďalších ľudí som nominoval podľa toho, koho chcem vidieť to spraviť,“ povedal Marek (25), ktorý po splnení výzvy svoje video zavesil na sociálnu sieť.

No aj veľká časť tých, čo takúto výzvu doteraz nedostali, tento facebookový hit stihli postrehnúť. „Viem o tom, ešte ma nikto nevyzval, ak sa tak stane, tak to neprijmem. Viem si to predstaviť v rámci zábavy niekde v kruhu priateľov, ale žeby som sa pritom šla natáčať a hodila to na net, aby to každý videl, to nie. Takéto natáčanie alkoholických výkonov a následné šírenie na internete môže byť nebezpečné,“ myslí si Katarína (26).

„Jasné, postrehla som to, ale zatiaľ ma nevyzvali. Ja by som dala litrák, nech nežerem,“ smeje sa Mária (26).

POZOR!

Táto zábavka s pôvodným názvom NekNominate pochádza z Austrálie. Exuje sa väčšinou alkohol ale aj rôzne iné, väčšinou poriadne nechutné veci.

Vo svete však prechádza hra už aj do extrémov a zahraničné médiá dokonca informujú o smrteľných prípadoch pri plnení niektorých alkoholických výziev! Jeden mladík údajne neprežil koktejl vína, piva, vodky a whiskey, druhému sa malo stať osudným pol litra vodky…

Verme, že nás podobné extrémy obídu a hra s exnutím piva tak ako prišla, jednoducho aj odíde.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM