Samospráva

O miestne cesty a chodníky sa v Brezne postará nová technická posila

Nové auto plne využité na zimnú údržbu, keďže je na ňom nainštalovaný sypač posypových materiálov a predná radlica.

Ilustračný obrázok k článku O miestne cesty a chodníky sa v Brezne postará nová technická posila
Zdroj: Mesto Brezno

Do vozového parku Technických služieb (TS) Brezno pribudla nová posila za viac než 70-tisíc eur, ktorá sa počas zimy postará o miestne cesty a chodníky. Dokáže zhŕňať, sypať aj kropiť a vďaka svojim parametrom sa dostane takmer všade. Informoval o tom v pondelok brezniansky magistrát na svojej webovej stránke.

V zime i lete

„Momentálne bude nové auto plne využité na zimnú údržbu, keďže je na ňom nainštalovaný sypač posypových materiálov a predná radlica. V ostatných mesiacoch ho použijeme na údržbu mestskej zelene, keďže vďaka kropiacej nadstavbe môže slúžiť i na polievanie,“ priblížil riaditeľ TS Lukáš Jeremiáš s tým, že nové vozidlo túto službu výrazne zefektívni, keďže vďaka pohonu 4 × 4, redukovanej prevodovke a uzávierke diferenciálu sa dostane v rámci mestských komunikácií takmer všade.

Zákon o prevádzke vozidiel v cestnej premávke vlani presunul starostlivosť o chodníky na mestá a obce. Plošná údržba všetkých miestnych komunikácií súčasne je však pre ne nemožná.

„Keďže od roku 2018 máme povinnosť zabezpečiť aj údržbu 90 kilometrov chodníkov, posilňujeme novou technikou. V tomto roku multifunkčným strojom českej výroby,“ reagoval primátor Brezna Tomáš Abel.

Ako dodal, už v minulom roku pribudol komunálny malotraktor za vyše 22-tisíc eur, teraz sa vozový park TS rozrástol o špeciálne viacúčelové vozidlo, ktoré je využiteľné na zimnú i letnú údržbu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM