Kristína Kožiaková Rôzne

O tú najkrajšiu na Slovensku bojovali aj naše dediny: 5 obcí z Breznianskeho okresu, ktorým sa darilo najviac

Celoslovenská súťaž o najkrajšiu obec skončila. A hlasovanie rozhodlo. Pozrite si 5 dedín z Breznianskeho okresu, ktorým sa darilo najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku O tú najkrajšiu na Slovensku bojovali aj naše dediny: 5 obcí z Breznianskeho okresu, ktorým sa darilo najviac
Zdroj: TASR

Internetový portál slovakregion.sk vyhlásil súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska. Hlasovať bolo možné na tomto portáli od začiatku apríla do konca októbra. Výsledky sú už známe.

Vo štvrtok sme vám priniesli správu o umiestnení nášho mesta. Brezno obsadilo výbornú 87. priečku spomedzi všetkých miest na Slovensku. Bližšie info, vrátane trojice najúspešnejších miest, sa môžete dočítať tu.

A čo ale dediny? Tou najkrajšou v tejto súťaži sa stala obec Hlinné (okres Vranov nad Topľou), ktorá získala celkovo 21 864 hlasov, za ňou sa umiestnila Santovka (okres Levice) s počtom hlasov 20 271 a prvú trojicu uzatvára Terchová (okres Žilina), ktorá získala 19 023 hlasov. My sme sa však bližšie pozreli aj na najúspešnejšie obce Breznianskeho okresu. Ktorým z nich sa darilo najlepšie? Tu je pätica našich dedín, ktorým sa v súťaži podarilo obsadiť najvyššie priečky.

Tou vôbec najúspešnejšou dedinou z Breznianskeho okresu je Čierny Balog, ktorému v konkurencii 2 788 obcí patrí 30. priečka. Na 129. mieste sa umiestnilo Osrblie, na 185. Mýto pod Ďumbierom, Lom nad Rimavicou obsadil 197. priečku a päticu najúspešnejších obcí z nášho okresu v tejto súťaži uzatvára Telgárt na 475. mieste.

Môže vás zaujímať:

V dedine nášho okresu sumarizovali škody po zemetrasení: Padnutý komín nie je všetko!

Pôvodné mená našich dedín vás dostanú:Trideyn ešte ako tak, ale Čierny Balog je víťaz :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM