Katarína Oravská Správy

Obchvat Brezna: Vieme, kedy by sa malo začať stavať

Naším krajom prechádza niekoľko významných rýchlostných ciest prvej triedy. Ich výstavba a modernizácia ide z európskych peňazí. O obchvate Brezna sa hovorí už dlho. V akom je ale štádiu aktuálne? Zisťovali sme za vás.

Ilustračný obrázok k článku Obchvat Brezna: Vieme, kedy by sa malo začať stavať
Zdroj: TASR

Ako nám povedala hovorkyňa Slovenskej správ ciest Zuzana Hromcová, aktuálne prebieha verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa stavby a externého stavebného dozoru. A kade pôjde prvá etapa? „Od vstupu do Brezna od Banskej Bystrice sa trasa odkloní vpravo a mostným objektom ponad Hron železnicu prechádza pred areálom Mostárne po križovatku Mazorníkovo, kde sa bude pripája druhá etapa,“ povedala Hromcová. Podľa jej slov by sa mohlo začať stavať v septembri, októbri tohto roka. Koľko to bude celé presne stáť záleží od výsledku verejného obstarávania. „Predpokladaná lehota výstavby je 18 mesiacov,“ priblížila hovorkyňa SSC.

Druhá etapa je rozdelené na dva úseky. Ako uviedla Hromcová, na prvom úseku sa vypracováva projektová dokumentácia a na druhom prebieha proces posudzovania vplyvov na životné prostredie. „Prvý úsek začína v križovatke Mazorníkovo a končí napojením (križovatkou) na ceste I/72 smer Tisovec,“ priblížila Hromcová. Pri druhom úseku ešte nie je určená presná trasa. Predpoklad začatia stavby prvého úseku je v nasledujúcich rokov 2015 – 2016 a druhého úseku okolo rokov 2017 – 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM