Katarína Oravská Správy

Obec, ktorá sa vymyká priemeru: Vysoká účasť ako nikde v okrese a Fico sa nedostal ani do prvej trojky

Volebná účasť v našom obvode bola podpriemerná. Výsledky v Brezne a okolitých obciach sa poväčšine zhodovali s tými celoslovenskými. Jedna obec sa však výrazným spôsobom priemeru vymyká. Nielenže tam bola viac ako 80-percentná účasť voličov, ale Fico sa nedostal do top trojky.

Ilustračný obrázok k článku Obec, ktorá sa vymyká priemeru: Vysoká účasť ako nikde v okrese a Fico sa nedostal ani do prvej trojky

Volebná účasť v našom obvode bola podpriemerná – 39, 12 %. K urnám prišlo necelých 20-tisíc obyvateľov. Len v štyroch obciach Breznianskeho okresu vyhral iný kandidát ako Fico. V jednej sa dokonca súčasný predseda vlády nedostal do top trojky a navyše volebná účasť tu dosiahla vysoko nadpriemerné čísla.

Obec Bystrá mala v rámci nášho okresu suverénne najvyššiu volebnú účasť. Zo 415 oprávnených voličov prišlo odovzdať svoj hlas 335. Účasť voličov sa tak vyšplhala na úctyhodných 80, 72 percent. Obec tiež nezapadá do priemeru výsledkami z hlasovania. Podľa nich by totiž do druhého kola nepostúpil Robert Fico a nielen to.

Najviac hlasov dostal v Bystrej Andrej Kiska – 102. Druhý skončil Radoslav Procházka s 94 hlasmi. Tretí najvyšší počet hlasov získal od Bystranov Milan Kňažko – 77. Robert Fico sa ocitol na zemiakovej priečke s 36 hlasmi. Ide pritom o jedinú obec, kde v našom obvode nebol Fico medzi trojicou najlepších.

Nadpriemernou účasťou voličov sa môžu pochváliť aj obce Mýto pod Ďumbierom 59, 8 %, Lom nad Rimavicou 58, 57 %, Jarabá 56, 86 %, Ráztoka 52, 94 % a Osrblie 50, 28 %. Naopak, prezidentské voľby najmenej zaujímali obyvateľov Telgártu. Hlavu štátu si prišlo zvoliť len 28, 10 % voličov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM