Správy Samospráva

Očkovanie v zariadeniach sociálnych služieb v kraji pokračuje: Čaká ďalšie stovky ľudí

Očkovanie prebieha v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici a v nemocnici v Žiari nad Hronom. Do konca minulého týždňa využilo túto možnosť približne 500 zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie v zariadeniach sociálnych služieb v kraji pokračuje: Čaká ďalšie stovky ľudí
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje v očkovaní zamestnancov proti ochoreniu COVID-19 v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS), ktoré spadajú do jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Zaočkovaní sú všetci, ktorí o to prejavia záujem. Celkový počet pracovníkov ZSS patriacich pod kraj je okolo 1 750.

Ďalšie stovky

Ako Úrad BBSK informoval na sociálnej sieti, očkovanie prebieha v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici a v nemocnici v Žiari nad Hronom. Do konca minulého týždňa využilo túto možnosť približne 500 zamestnancov.

Počas tohto týždňa má byť zaočkovaných ďalších približne 350 pracovníkov domovov sociálnych služieb.

„Práca zamestnancov v týchto zariadeniach nie je jednoduchá ani za bežných podmienok, nieto ešte v čase pandémie. Je dôležité, aby naši zamestnanci a prostredníctvom nich aj klienti boli chránení. Verím, že očkovanie je najrýchlejšia cesta k porazeniu pandémie nového koronavírusu,“ zdôrazňuje predseda BBSK Ján Lunter.

Ochranné pomôcky

Ako BBSK tiež informoval, v týchto dňoch zabezpečil najväčšiu distribúciu osobných ochranných pracovných prostriedkov (OOPP) určených pre ZSS v čase pandémie a aj pre obce i medzi neverejných poskytovateľov.

Podľa riaditeľky odboru sociálnych služieb a zdravotníctva BBSK Denisy Nincovej ide o 40-tisíc kusov ochranných overalov, 500-tisíc chirurgických masiek, s ďalšími OOPP pomohlo ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM