Katarína Oravská Samospráva

Organizačné zmeny na mestskej polícii: Po novom nebudú zástupca náčelníka ani velitelia zmien

Breznianski mestskí policajti majú nový organizačný poriadok. Po novom nebudú už zástupca náčelník ani velitelia zmien. Podľa náčelníka sa zjednoduší a zefektívni riadenie celej mestskej polície a nejaké tie peniaze sa týmto krokom aj usporia.

Ilustračný obrázok k článku Organizačné zmeny na mestskej polícii: Po novom nebudú zástupca náčelníka ani velitelia zmien
Foto: Katarína Oravská

Brezniansky poslanci schválili návrh nového organizačného poriadku Mestskej polície Brezno. Predložil a spracoval ho náčelník Mestskej polície (MsP) Brezno Ján Fedor.

„Na základe nového všeobecne záväzného nariadenia bolo nutné zmeniť organizačný poriadok MsP. Starý organizačný poriadok tiež neobsahoval veci, s ktorými som sa stotožňoval,“ vysvetlil Fedor.

Počet zamestnancov zostal rovnaký. Avšak z organizačnej schémy vypadol zástupca náčelníka. V čase neprítomnosti náčelníka ho zastúpi poverený príslušník. V organizačnej schéme taktiež už nenájdeme veliteľov zmien, ktorí podľa Fedora nemali žiadne opodstatnenie. Všetko bude koordinovať operačný policajt.

„Týmto sme zjednodušili a zefektívnili riadenie celej MsP,“ uviedol náčelník. Ako Fedor dodal velitelia hliadok dostávali uzákonenú finančnú odmenu. „Nie sú to horibilné sumy, ale keď začneme odmala, myslím si, že sa niekde dostaneme.“ Do roka by sa týmto malo ušetriť okolo 2000 eur.

Čítajte tiež:

Facebookom sa šíri správa o mužovi obťažujúcom ženy v Brezne: Polícia prijala osobitné opatrenia!

Ak nechcete mať tenšiu peňaženku, tak fakt bacha: Za toto v meste cvakáme pokutu najčastejšie!

Sprejeri vyčíňali v literárnom parku: Počmárali, čo im prišlo pod ruku! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM