Katarína Oravská Rôzne

Osobnosti o obľúbených zákutiach mesta: Kde si to zamiloval primátor Demian?

Obľúbené miesta v Brezne majú aj známe osobnosti. V našom seriáli o miestach, kde radi trávia svoj voľný čas známe tváre mesta, sme vyspovedali breznianskeho primátora.

Ilustračný obrázok k článku Osobnosti o obľúbených zákutiach mesta: Kde si to zamiloval primátor Demian?
Foto: Katarína Oravská

Primátor Jaroslav Demian prezradil svoje obľúbené zákutia v našom meste. Demian je rodák z Brezna. Vyrastal tu a po štúdiu na vysokej škole sa sem opäť vrátil. Ako povedal mesto preto dobre pozná, videl ako sa vyvíja a mení.

„Pre mňa takým miestom, kde rád chodievam aj s našim psom na vychádzku je nábrežie Hrona. Z časti je tam park, niekedy tam bolo dopravné ihrisko, areál technických služieb. Máme pripravený projekt na revitalizáciu, ako túto zónu pretvoriť na rekreačno-športovú oblasť. Vždy keď tam idem, sa zadívam a zasnívam, ako by to tam mohlo raz vyzerať. Verím, že sa nám to podarí,“ hovorí Demian.

Ako pokračoval, jeho vyhľadávanou lokalitou je aj námestie. „Rád si posedím v reštauráciách či kaviarňach, ktoré sú na námestí, lebo to tu žije. Stretnem sa tu s ľuďmi, môžeme sa porozprávať. Vnímam, samozrejme, ako sa námestie za tých posledných dvadsať rokov zmenilo, či to už bola prvá etapa rekonštrukcie, ktorú realizoval ešte pán primátor Faško, alebo druhá etapa, ktorá sa zrealizovala teraz v ostatných rokoch,“ dodal brezniansky primátor.

Čítajte tiež Známe tváre o obľúbených zákutiach: The Elements prezradili, ktoré miesta v Brezne majú najradšej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM