Kristína Kožiaková Rôzne

Pacienti v našom meste prehovorili: Tento muž sa stal najobľúbenejším lekárom breznianskej nemocnice!

Breznianska nemocnica je pracoviskom mnohých odborníkov. My sme sa na našich lekárov pozreli očami pacientov a zisťovali sme, kto u nich vedie v rebríčku sympatií. Aha, aké mená odoznievali a kto si vyslúžil titul najobľúbenejšieho breznianskeho lekára.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti v našom meste prehovorili: Tento muž sa stal najobľúbenejším lekárom breznianskej nemocnice!
Foto: Katarína Oravská

Nemocnica s poliklinikou v Brezne je miesto, ktoré obyvatelia mesta i ľudia zo širšieho okolia dobre poznajú. Kto v nej sám neležal, minimálne v nej bol navštíviť svojho blízkeho, bol si dať spraviť röntgenové snímky, alebo ho do priestorov nemocnice priviedol úraz na chirurgickú pohotovosť.

Víťaz je jasný

Svoje zdravie po príchode do nemocnice vkladáme do rúk lekárov. V breznianskej nemocnici ich pracujú desiatky. Nás zaujímalo, ako sa na ľudí, ktorí sa starajú o naše životy, pozerajú samotní pacienti. A tak sme sa pýtali. Vo vestibule budovy nemocnice aj čakárňach. Respondentom sme kládli jednoduchú otázku – Kto je vaším obľúbeným lekárom z breznianskej nemocnice a prečo?

Z úst pacientov sa sypali rôzne mená a tiež rôzne dôvody, prečo si ten-ktorý lekár alebo lekárka vyslúžili ich sympatie. Pacienti obvykle hodnotili prístup lekárov, komunikáciu s pacientom a pocit, aký v nich zanechal. Jedno meno sa ale opakovalo zo všetkých najčastejšie a to pol pán primár Droppa.

Prvenstvo v našej ankete o najobľúbenejšieho lekára u pacientov si tak vyslúžil primár Neurologického oddelenia Ivan Droppa.

Pacienti ocenili najmä ľudský prístup

„Na pánovi doktorovi Dropovi si cením najmä ľudský prístup a pochopenie,“ vysvetlil stručne Brezňan Pavol (52). „Ja som konkrétne nebola jeho pacientka, ale moja dcéra ležala na neurológii a mali sme s ním veľmi dobrú skúsenosť, jeho prístup bol uznania hodný,“ zdôvodnila výber Jana (60).

Okrem Ivana Droppu sa medzi odpoveďami opakovali i mená iných lekárov. Často z úst opýtaných zneli tiež mená ako Bronislav Zlevský, Adamčáková Janka či Ľudovít Horváth.

Môže vás zaujímať:

Rebríček spokojnosti pacientov: Breznianska nemocnica v poslednej pätnástke!

Pacienti prehovorili a hodnotenie neobišlo ani brezniansku nemocnicu: Ako skončila v rebríčku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM