Slávka Kellová Krimi

Päťdesiatnička si privyrábala pestovaním marihuany

Vyšetrovateľ z Brezna obvinil v stredu 22. júna zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, 50-ročnú ženu z Podbrezovej. Obvinená v pivničných priestoroch rodinného domu

Využiteľné časti rastlín potom žena po vypestovaní usušila a bez povolenia prechovávala v plastových nádobách a igelitových taškách v kotolni. 2. apríla na základe príkazu sudcu, pri domovej prehliadke v uvedenom rodinnom dome, boli nájdené zelené rastliny – 133 sadeníc vysokých do 20 centimetrov, 41 rastlín vysokých od 30 do 100 centimetrov ako aj usušené časti rastlín rodu konope. Zaistené rastliny boli zaslané na expertízne skúmanie. „Expertíza potvrdila, že ide o marihuanu a zo zaisteného množstva by bolo možné vyhotoviť najmenej 5431 obvykle jednorazových dávok,“ objasnila krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Podľa vyjadrenia obvinenej, marihuanu si pestovala pre svoju potrebu na liečivé účely. Obvinená je stíhaná na slobode, za tento zločin môže byť potrestaná odňatím slobody na 4 až 10 rokov. Okrem tohto zločinu bola žena obvinená aj z prečinu krádeže. V rodinnom dome v Podbrezovej ktorého je majiteľkou, bola vnútorná elektrická sieť, čiže káble z elektrického rozvádzača, napojené k nemeranej časti elektrických rozvodov čo znamenalo, že elektrická energia bola odberaná načierno. Nezákonným odberom elektrickej energie, spôsobila spoločnosti zo Žiliny škodu vo výške takmer 2 tisíc eur.

Zdroj a foto: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM