Kristína Kožiaková Krimi

Pes v Brezne napádal psov aj ľudí. Pri Hrone padol osudný výstrel

Ráno v Brezne prehlušil výstrel. Podľa slov mužov zákona bol policajt nútený konať. Viac informácií v článku!

Ilustračný obrázok k článku Pes v Brezne napádal psov aj ľudí. Pri Hrone padol osudný výstrel
Zdroj: TASR

V utorok, približne o 7:30, bola kontaktovaná Mestská polícia mesta Brezna. Podľa informácií od náčelníka Jána Fedora volali občania, ktorých napadol pes.

„Pes útočil na Hronského ulici pri vode, smerom k železničnej stanici. Po príchode hliadky pes napádal ďalších psov aj dve občianky. Nakoľko sa nedal odvolať a ani ukľudniť, policajt mestskej polície bol nútený v rámci zákona o zbraniach a strelive a v rámci zákona o obecnej polícii použiť zbraň a psa zastreliť,“ pre spravodajský portál Brezno 24 konkretizoval okolnosti prípadu náčelník.

„Jednu osobu bola napadnutá a uhryznutá. Tá išla na ošetrenie k lekárovi. Následne bude potrebné podať oznámenie, či už u nás na mestskej polícii alebo na štátnej polícii o útoku,“ informuje ďalej Fedor a dodal že privolaný veterinár po zabezpečení úkonov, ako boli fotografie a zisťovanie prítomnosti čipu, psa odviezol.

Ako sme sa dozvedeli od mestskej polície ďalej, jednalo o rasu nemecký ovčiak. „Bol bez čipu a mal obojok, takže po majiteľovi psa budeme naďalej pátrať,“ konštatuje na záver náčelník.

V Brezne sa už podobný prípad stal, avšak s oveľa horším koncom. Informácie sme vám priniesli v článku:

Brutálny útok psa priamo v Brezne: Žena (†72) devastačným poraneniam podľahla

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM