Jakub Forgács Hokej

Pod Urpín príde Stanley Cup: Handzuš by ho najradšej rozdelil všetkým fanúšikom

Michal Handzuš by slávnu trofej najradšej rozkrájal na kúsočky a každý jeden v podobe sladkej torty naservíroval na tanierik fanúšika. S príchodom Stanley Cupu, ktorý v NHL s klubom Chicago Blackhawks vybojoval, zavonia banskobystrické Námestie SNP nadchádzajúci štvrtok unikátnou hokejovou arómou.

Ilustračný obrázok k článku Pod Urpín príde Stanley Cup: Handzuš by ho najradšej rozdelil všetkým fanúšikom
Zdroj: TASR

Málokedy sa stáva, že jedna osobnosť vyvolá taký masový záujem ako Michal Handzuš. Preto aj prípravy, každý jeden detail, považuje držiteľ slávnej trofeje za mimoriadne dôležitý.

Zavíta aj na onkológiu a detské oddelenie

Vrcholom Orange Stanley Cup Tour 2013 bude samotný akt vznášajúceho sa Stanleyho pohára, vzhľadom na operácie Michala Handzuša buď v jeho náručí, alebo, ako sa stalo zvykom, nad hlavou. V jeho blízkosti sa ocitne v unikátnej role nadhadzovača ďalší aktér, priateľ Michala Handzuša, to preto, aby si nedajbože pri premiestňovaní neublížil a nenarušil operované koleno, či ruku. Okolo ‚Pohára‘ bude počas dvoch dní mimoriadne rušno, z naplánovaných akcií vypichol Michal Handzuš hlavne charitatívne, aby sa potešili všetci, aj tí, ktorých zdravotný stav pripútal na nemocničné lôžko. „Pôjdem do Rooseveltovej nemocnice na onkológiu a detské odddelenie,“ upresnil.

Vo štvrtok od 16.00 Námestie SNP ožije hudbou, o 18.00 s hokejovou trofejou prekorzuje v aute Michal Handzuš až na pódium a počas hodinovej oslavy stihne odovzdať aj výťažok z charitatívnej dražby dvoch svojich hokejových dresov, banskobystrického HC'05, repliky chicagského dresu v Stanley Cupe a originálnej hokejky. Presne o 18.40 prípitok s Michalom Handzušom a trofejou by mal rozparádiť všetkých prítomných, ktorých počet si Michal Handzuš neodvažuje odhadnúť.

Do dražby pôjde hokejka z finálových zápasov

Michal Handzuš si v hlave presne zoradil, čo celá akcia obnáša. „Začína okolo štvrtej, bude vystupovať banskobystrická kapela Družina, vydraží sa môj dres HC'05, s ktorým som hral, presná replika dresu z finále Stanley Cupu a moja hokejka z finále. Okolo šiestej prídem na pódium a pobudnem na ňom hodinku. Bude sa piť šampanské zo Stanleyho pohára, aj detské šampanské vychladíme. O siedmej odídem a nastúpi moja obľúbená skupina Hex,“ vysvetlil.

Fanklub HC'05 si užije pri pódiu vlastný priestor. „Budú mať svoj sektor, vytvárať náladu a keď pôjdem v aute cez námestie, pôjdu za mnou, takúto pozornosť si zaslúžia. Aj na domovskom zimáku by som sa rád pofotil s deťmi, dostanú možnosť dotknúť sa pohára, aj keď povera hovorí, že ak sa ho raz dotkneš, už nikdy ho nevyhráš,“ usmial sa. „Bude len na nich, či sa ho odvážia pohladiť,“ dodal Handzuš.

O dva dni neskôr v sobotu prinesie fanúšikom hokejovú trofej do Trenčína Marián Hossa, ďalší slovenský držiteľ Stanleyho pohára v drese ‚čiernych jastrabov‘ z Chicaga.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM